«Η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία χωρίς καμιά ιδιαίτερη προετοιμασία» - «Να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ-«Η κυβέρνηση άνοιξετα σχολεία χωρίς καμιά ιδιαίτερη προετοιμασία»
-«Να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών»

- Κλιμάκιο της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου συναντήθηκε με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κκ. Χαράλαμπο Ψαρρά και Ιωάννη Παπαδομαρκάκη αντίστοιχα. Αντικείμενο της συνάντησης η κατάσταση όπως διαμορφώνεται ενόψει υποδοχής των μαθητών στις σχολικές μονάδες.

Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και οι προϊστάμενοι  ενημέρωσαν αναλυτικά τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για όλες τις βασικές παραμέτρους που αφορούν τη νέα σχολική χρονιά. Βασικά θέματα της ενημέρωσης ήταν μεταξύ άλλων και τα εξής: Η έγκαιρη τοποθέτηση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και η ύπαρξη κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, η επαρκής κάλυψη των σχολικών μονάδων με εργαζομένους καθαριότητας, ο έγκαιρος εφοδιασμός των σχολικών μονάδων με είδη υγειονομικής προστασίας, η εξασφάλιση αιθουσών για τη στέγαση προνηπίων και νηπίων, η επαρκής συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ικανοποίηση της για τις προσπάθειες των Προϊσταμένωνκαι των εργαζομένων των Διευθύνσεων για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της σχολικής χρονιάς. Παράλληλα επισήμανε τις απαράδεκτες θεσμικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης με σκοπό την περαιτέρω κομματικοποίηση της διοίκησης της εκπαίδευσης.

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου απαιτεί την άμεση κάλυψη όλων των κενών των σχολικών μονάδων. Άμεση και πλήρης κάλυψη των όλων των κενών στην Ειδική Αγωγή και ειδικά στην  Παράλληλη Στήριξη. Άμεση και πλήρης κάλυψη των κενών των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) που αφορά ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού. Άμεση κάλυψη των Δομών Υποστήριξης Ένταξης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) με το απαραίτητο προσωπικό, στις περιοχές του νομού μας που έχουν ιδρυθεί ΔΥΕΠ προκειμένου να αποσοβήσουμε σοβαρά προβλήματα. Καμία διδακτική ώρα χαμένη.

Ερωτηματικό παραμένει η επαρκής υγειονομική θωράκιση της Δωδεκανησιακής σχολικής κοινότητας, καθώς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες με 26 έως και 30 μαθητές, χωρίς την παραμικρή μέριμνα από την πλευρά της πολιτείας για αποσυμφόρηση. Οι καθαρίστριες που προσελήφθησαν δεν επαρκούν. Οι προϋπολογισμοί των σχολικών επιτροπών δεν αυξήθηκαν ανάλογα με τις αυξημένες ανάγκες δαπανών των σχολικών μονάδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι ξεκάθαρος όσον αφορά τις επείγουσες ανάγκες της εκπαίδευσης :

  • Δραστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές υγειονομικής προστασίας.
  • Ορθολογική κατανομή των μαθητών στις σχολικές μονάδες, ανάλογα με τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά των σχολικών κτιρίων.
  • Εφαρμογή από την Τοπική Αυτοδιοίκηση των ρυθμίσεων που προβλέπουν εύρεση και διαμόρφωση χώρων που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία μας στη νέα πραγματικότητα.
  • Πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού για την καθαριότητα και την υγειονομική προφύλαξη των σχολικών κτιρίων.
  • Σχολικά γεύματα σε όλα τα σχολεία της χώρας
  • Αύξηση του προϋπολογισμού για την Παιδεία ώστε όλα τα παραπάνω να χρηματοδοτηθούν με επάρκεια

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ.-                                 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...