«Δουλειά στο περιθώριο» από τη ‘Για τη φύση κοιν.σ.επ’ και το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Δελτίο Τύπου-«Δουλειά στο περιθώριο» από τη ‘Για τη φύση κοιν.σ.επ’ και το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Μνημόνιο συνεργασίας για την παροχή εργασίας σε Ροδίτες που βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες μεταξύ της κοινωνικής επιχείρησης «Για τη φύση κοιν.σ.επ» και του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων νήσου Ρόδου του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη.

Μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπεται πως άτομα που βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης  θα απασχολούνται σε θέσεις ήπιας εργασίας για τις ανάγκες των περιβαλλοντικών δράσεων της «Για τη φύση κοιν.σ.επ».

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του καλοκαιριού, τα πρόσωπα αυτά θα απασχοληθούν σε εργασίες ποτίσματος και φροντίδας των δέντρων που φυτεύτηκαν τον περασμένο χειμώνα στις καμένες δασικές εκτάσεις της Ρόδου. Η οικονομική αμοιβή των εργαζομένων θα καταβάλλεται από την «Για τη φύση κοιν.σ.επ», η οποία με τη σειρά της εξασφαλίζει τους απαραίτητους πόρους μέσα από τις συνεργασίες υιοθεσίας δέντρων που έχει με ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία και άλλες επιχειρήσεις του νησιού. 

Στην πράξη πρόκειται για ένα ακόμα βήμα εφαρμογής της δράσης «Δουλειά στο περιθώριο» που σχεδίασε και υλοποιεί η επιχείρηση κοινωνικής, συλλογικής και περιβαλλοντικής ωφέλειας «Για τη φύση κοιν.σ.επ» κι έχει ως στόχο να δώσει δουλειά σε άτομα που σήμερα βρίσκονται στο εργασιακό περιθώριο.

Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη του πολυδύναμου κέντρου Ρόδου του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη θα υποστηρίζουν συμβουλευτικά τα πρόσωπα που επιχειρούν την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας έγινε από τον επικεφαλής του συμβουλευτικού κέντρου Ρόδου ΚΕΘΕΑ Αριάδνη κ. Απόστολο Πετρίδη και τον επικεφαλής της κοινωνικής επιχείρησης «Για τη φύση κοιν.σ.επ» κ. Νεκτάριο Καλογήρου.

Η εφαρμογή της συνεργασίας έχει ήδη ξεκινήσει.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ Το 1983 μαζί με μια ομάδα συναδέλφων, μας ανατέθηκε να...
Νέος προορισμός της Dodekanisos Seaways η Αστυπάλαια! - Η Dodekanisos Seaways ανακοινώνει την...
Θέμα: “Κοινωνικό μήνυμα του Ι.Σ.Ρ. για τον εμβολιασμό κατά Covid-19”     ...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...