«Βροχή» αιτήσεων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Προτεραιότητα για να προσληφθούν στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ έχουν οι εργαζόμενοι που έβαλαν πλάτη για την λειτουργία της εταιρείας τα προηγούμενα δύο χρόνια και έχουν σχετική προϋπηρεσία, ξεκαθάρισε με χθεσινές δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ Νίκος Ρεσβάνης.

Η επαναλειτουργία της εταιρείας με εξασφαλισμένη την χρηματοδότησή της από τον δήμο Ρόδου προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών ατόμων που αναζητούν μια θέση εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Ρεσβάνη από τα τηλεφωνήματα που δέχεται καθημερινά, εκτιμάται ότι οι αιτήσεις που θα κατατεθούν για τη λειτουργία της εταιρείας θα ξεπεράσουν τις 400.

Παρόλα αυτά ξεκαθάρισε χθες ότι τα 63 άτομα που θα προσληφθούν στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ με διαφανείς διαδικασίες θα είναι εκείνα που έβαλαν πλάτη για την λειτουργία της τα προηγούμενα δύο χρόνια. Η κατάθεση των αιτήσεων για την πρόσληψη των εργαζομένων στην εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει την προσεχή εβδομάδα μετά την σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στο δήμο Ρόδου.

Όπως είπε ο κ. Ρεσβάνης η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και του δήμου Ρόδου είναι πλέον θέμα ημερών και εκτιμάται ότι η λειτουργία της εταιρείας θα ξεκινήσει από τις 15 Ιουλίου και θα διαρκέσει για τέσσερις μήνες, δηλαδή μέχρι τις 15 Νοεμβρίου που επαρκεί το ποσό των 400.000 ευρώ που διέθεσε ο δήμος Ρόδου για την πληρωμή των εργαζομένων της.

«Οι συνάδελφοι πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή ακόμη, αφού διευθετείται εντός των ημερών το ζήτημα της λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Μέχρι την Παρασκευή ο επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου θα δώσει το πράσινο φως για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και την προσεχή Δευτέρα θα συναντηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της κατάθεσης αιτήσεων για την πρόσληψη του προσωπικού. Ευελπιστούμε ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου θα ξεκινήσει την λειτουργία της η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Πολύς κόσμος ενδιαφέρεται να καταθέσει αιτήσεις για την πρόσληψή του στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, όμως προτεραιότητα έχουν τα 63 άτομα που εργάστηκαν με δίμηνες συμβάσεις τα δύο τελευταία χρόνια στην εταιρεία. Οι συνάδελφοι αυτοί έβαλαν πλάτη στηρίζοντας την εταιρεία και πλήρωσαν από την τσέπη τους το νομικό σύμβουλο που ανέλαβε τη διευθέτηση της διαδικασίας για τη θεσμική κατοχύρωση της λειτουργίας της εταιρείας. Επειδή δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα εκτιμούμε ότι θα κατατεθούν περισσότερες από 300-400 αιτήσεις από ενδιαφερόμενους για να προσληφθούν στην εταιρεία».

Φαίνεται ότι μετά από αναμονή πολλών μηνών διευθετήθηκε και η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που δούλεψαν πέρυσι με δίμηνες συμβάσεις στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και διεκδίκησαν στη συνέχεια δικαστικά τα χρήματα τους.

«Επίσης έχει επιλυθεί το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων μας από την περυσινή χρονιά και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν πληρωθεί όλοι οι συνάδελφοι που εργάστηκαν για δύο μήνες στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ» κατέληξε ο κ. Ρεσβάνης.

Μ.Κ.

εφημερίδα Πρόοδος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...