"Συγκρότηση δημοτικής δομής υποστήριξης ευπαθών ομάδων Ηρωικής νήσου Κάσου. "

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα : "Συγκρότηση δημοτικής δομής υποστήριξης ευπαθών ομάδων Ηρωικής νήσου Κάσου. "

- Ενημερώνουμε του κατοίκους του νησιού ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοιού, με την υπ’ αριθ. 156/2020 απόφαση Δημάρχου  συστήνεται  Δημοτική υποστηρικτική δομή κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης για  την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας .   

 

          Αρμοδιότητες  της επιτροπής αυτής είναι  η παροχή  βοήθειας σε άτομα   που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν  να αυτοεξυπηρετηθούν (αφορά την εξυπηρέτηση υγειονομικά  ευπαθών ομάδων, υπερηλίκων, ανθρώπων που ζουν μόνοι  και ατόμων με ειδικές ανάγκες ΑΜΕΑ ) για την προμήθεια  αγαθών και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης  (κατ’ οίκον διανομή ειδών πρώτης ανάγκης ,αγορά συνταγογραφημένων φαρμάκων, αγορά τροφίμων), καθώς και στην εξυπηρέτηση από τις δημόσιες , δημοτικές υπηρεσίες και οργανισμούς κοινής ωφέλειας (πληρωμή λογαριασμών κ.α) .

 

     Παρακαλούνται οι κάτοικοι  που χρήζουν άμεσης βοήθειας  και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν  να καλέσουν στο 2245041400  ώστε ο Δήμος να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες .Ώρες λειτουργίας της υπηρεσίας από τις 9 το πρωί έως 3 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ στο τηλέφωνο 6977039441 κα Νικολέττα Σοφίλα.

 

    Εθελοντές για την κοινωνική αυτή δράση που αφορά την παροχή βοηθείας κοινωνικά ευπαθών ατόμων, σύμφωνα με δήλωσή τους  είναι  οι κάτωθι :

 

 ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ,ΜΑΥΡΟΜΟΥΣΤΑΚΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ, ΣΟΦΙΛΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ, ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , ΜΑΡΙΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ , ΑΡΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ(ΙΑΤΡΟΣ) ,ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ  ΗΛΙΑΣ, ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΜΑΣΤΡΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΣ , ΜΑΙΡΗ ΕΜΜ.ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ (ΛΙΟΝΤΑ), ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜ. ΚΑΣΙΩΤΑΚΗΣ, ΕΛΕΝΑ ΤΣΟΥΤΣΑ, ΜΗΝΑΣ Γ. ΒΡΕΤΟΣ ,ΜΑΝΟΛΗΣ Ι.ΚΥΡΙΑΚΟΣ,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΗΝΑΚΑΣ,ΕΥΔΟΚΙΑ Δ. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ , ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΙΧ. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ-ΜΕΛΗ 3ου Λ.ΕΘ.ΚΑΣΟΥ.

 

   Θα θέλαμε να τους ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη που προσφέρουν στο δύσκολο έργο δεδομένων των συγκυριών  προς τον  Δήμο μας  και κατά συνέπεια προς τα άτομα που δεν  μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.  Τέτοιου είδους κοινωνικές  προσφορές  μόνο αξιέπαινες μπορούν να χαρακτηριστούν, κοινωνικές συμπεριφορές που αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση  που ευελπιστούμε ότι όλοι θα ακολουθήσουν .

 

      

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...