Μαχητική παρέμβαση για την κυριακάτικη αργία και την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης στο Εμπόριο
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου πραγματοποίησε σήμερα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο, αγωνιστική παρέμβαση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Κύπρου, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να αποδεχτούν τη συνεχή εντατικοποίηση της δουλειάς και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ακούστηκαν συνθήματα όπως:
«Λάστιχο ωράριο – δουλειά τις Κυριακές, είμαστε εργαζόμενοι και όχι μηχανές!»
«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας – οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας!»
Μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασης, μέλη του Σωματείου πραγματοποίησαν περιοδεία στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Ρόδου, συζητώντας με τους εργαζόμενους και καλώντας τους να δυναμώσουν τον συλλογικό αγώνα για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εμπόριο, που αποτελεί βασικό αίτημα της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης.
Η πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι εμποροϋπάλληλοι, με εξαντλητικά και ευέλικτα ωράρια, χαμηλούς μισθούς και εντατικοποίηση της εργασίας, αποδεικνύει ότι μόνο μέσα από τη συλλογική οργάνωση και τη διεκδίκηση μπορούν να κατακτηθούν ουσιαστικές βελτιώσεις στους όρους εργασίας και ζωής.
Συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά, δυναμώνοντας το Σωματείο μας, οργανώνοντας περισσότερους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς και κλιμακώνοντας τον αγώνα για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για σταθερό χρόνο εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και κατοχυρωμένη κυριακάτικη αργία. Μόνο ο συλλογικός, οργανωμένος αγώνας μπορεί να βάλει εμπόδια στην αντεργατική πολιτική και να ανοίξει τον δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονωναναγκών των εργαζομένων.
Ρόδος 19/7/2026



