ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα με την καθυστέρηση στην έκδοση πιστοποιητικών πυρασφάλειας για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις»

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

5 Ιουνίου 2026

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα με την καθυστέρηση στην έκδοση πιστοποιητικών πυρασφάλειας για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις»

 

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις καθυστερήσεις στην έκδοση πιστοποιητικών πυρασφάλειας για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό στη Ρόδο, αναδεικνύει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι η έλλειψη προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου έχει προκαλέσει προβλήματα στην έγκαιρη έκδοση των πιστοποιητικών πυρασφάλειας που είναι απαραίτητα για την αδειοδότηση και λειτουργία ξενοδοχείων, τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων, παρά το γεγονός ότι επιχειρηματίες και επαγγελματίες ολοκλήρωσαν και υπέβαλαν τις σχετικές μελέτες για την έκδοση των πιστοποιητικών.

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις να είναι αντιμέτωποι με κυρώσεις και ανακλήσεις αδειών λειτουργίας», τονίζει ο κ. Κόνσολας που ζητά:

- Από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό, μέσω αποσπάσεων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, για να προχωρήσει η έγκριση των μελετών πυρασφάλειας και έκδοση των πιστοποιητικών.

- Από την Υπουργό Τουρισμού να μην επιβληθούν κυρώσεις ή να προχωρήσει το Υπουργείο Τουρισμού σε ανάκληση του ειδικού σήματος για τα τουριστικά καταλύματα, εφόσον οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει έγκαιρα τη μελέτη και δεν ευθύνονται για την καθυστέρηση.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σε αυστηρό ύφος ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς απάντησε στον νυν Αλέξη Κολιάδη για τα όσα...
  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...