Β. Καλοπήτας από το Ασκληπειό: Η Ρόδος πρέπει να καταστεί σύγχρονο νησί με ανθρώπους που μπορούν να την οδηγήσουν στην νέα εποχή

Β. Καλοπήτας από το Ασκληπειό: Η Ρόδος πρέπει να καταστεί σύγχρονο νησί με ανθρώπους που μπορούν να την οδηγήσουν στην νέα εποχή

 

Τα σοβαρά προβλήματα που απορρέουν από την έλλειψη πόρων και αρμοδιοτήτων στα τοπικά συμβούλια, αναδείχθηκαν κατά την συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Ρόδου κ. Βάιου Καλοπήτα κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Ασκληπειού κ. Νικόλαο Κουγκρά.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Μαζί Για τη Ρόδο» συνοδευόταν από τους συνεργάτες του Μιχάλη Βιτζηλαίο και Γιώργο Χανταβαρίδη ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης τα μέλη του τοπικού συμβουλίου κ. Γιώργος Πατούνας και Παναγιώτης Μαστρογιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ζανεττούλης και ο πρώην δήμαρχος Νότιας Ρόδου Φ. Αντωναράς.

Όπως επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας Ασκληπειού, παρά το γεγονός πως στην ευρύτερη περιοχή λειτουργούν ξενοδοχειακές μονάδες δίνοντας ώθηση στην περιοχή που την επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, εντούτοις στο χωριό είναι εμφανής η εγκατάλειψη, λόγω όχι μόνο της έλλειψης πόρων και αρμοδιοτήτων αλλά και προσωπικού και μηχανημάτων. Τα ζητήματα των υποδομών, της καθαριότητας, αλλά και της ελλιπούς φροντίδας από την κεντρική διοίκηση του Δήμου υποβαθμίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων ενώ όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος κ. Ν. Κουγκράς ούτε ο ίδιος έκανε χρήση της πάγιας προκαταβολής εξαιτίας των δαιδαλωδών γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται.

Ο κ. Βάιος Καλοπήτας, παρέθεσε πως ως δημοτική αρχή θα εκχωρήσει αρμοδιότητες και πόρους στα τοπικά συμβούλια για να μπορούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα της καθημερινότητας στην περιοχή τους χωρίς να περιμένουν την έγκριση της κεντρικής διοίκησης του Δήμου, με στόχο η Ρόδος να καταστεί ένα σύγχρονο νησί με ανθρώπους που μπορούν να την οδηγήσουν στην νέα εποχή.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...