ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΛΥΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΒΟΥΛΑΣ ΜΑΣΤΟΡΗ
-Εκδήλωση προς τιμή της συγγραφέως Βούλας Μάστορη διοργανώνει ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού στα πλαίσια των προγραμμάτων Φιλαναγνωσίας και Παιδικής Λογοτεχνίας που υλοποιούνται στο σχολείο. Συγκεκριμένα κατά το τρέχον σχολικό έτος οι μαθητές και οι μαθήτριες τα τμήματα των Β’, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ τάξεων από τις αρχές Οκτωβρίου στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης μια ώρα την εβδομάδα διάβαζαν και ανέλυαν κάθε τάξη και κάθε τμήμα διαφορετικό βιβλίο της Μάστορη.
Οι μαθητές στα πλαίσια της διαθεματικότητας άλλοτε ζωγράφιζαν εμπνεόμενοι από το βιβλίο που διάβασαν, άλλοτε συμμετείχαν σε θεατρικά παιχνίδια και δρώμενα και άλλοτε στα πλαίσια της γλώσσας παρήγαγαν γραπτό λόγο πάντα με αφορμή το βιβλίο της Μάστορη που ανέλυαν στην τάξη.
Η κα Μάστορη είχε προγραμματίσει επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού, όπμως ενός προβλήματος υγείας που προέκυψε πριν λίγες ημέρες ανέβαλε την επίσκεψή της για το Σεπτέμβριο. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου την Τετάρτη 1η Απριλίου στις 7 το απόγευμα οι μικροί αναγνώστες της θα παρουσιάσουν θεατρικά μονόπρακτα εμπευσμένα από το έργο της πολυβραβευμένης συγγραφέως. Συγκεκριμένα το τμήμα Β1 θα παρουσιάσει θεατρικό μονόπρακτο σε διασκευή της δασκάλας Μαρίας Αρβανιτάκη βασισμένο στο βιβλίο : «Ένα γεμάτο μέλια χεράκι», οι μαθητές του Β3 θα παρουσιάσουν μονόπρακτο διασκευασμένο από τη δασκάλα Ολυμπία Κουτσιμανή βασισμένο στο βιβλίο: «Η γιαγιά στο ψυγείο» και οι μαθητές των Δ1 και Δ2 τμημάτων θα παρουσιάσουν θεατρικό μονόπρακτο σε διασκευή των δασκάλων τους Αγγελικής Κολεζάκη και Βασίλη Κοζύρη βασισμένο στο βιβλίο: «Τα μαγικά αυτιά». Οι μαθητές του Ε2 ετοίμασαν με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Αγγελικής Ακρίβου και θα παρουσιάσουν βίντεο με θέμα το βιβλίο της Μάστορη: «Χρίστος το αγόρι που ταξίδεψε στο μέλλον» ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες του Στ2 υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους Δέσποινας Διακογεωργίου θα παρουσιάσουν σε οπτικοακουστική μορφή το βιβλίο : «Το Αυγουστιάτικο φεγγάρι».
Τα τελευταία χρόνια το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού έχουν επισκεφτεί μετά από προσκλήσεις του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων καταξιωμένοι και βραβευμένοι συγγραφείς όπως ο Μάνος Κοντολέων, η Λίτσα Ψαραύτη, ο Παντελής Καλιότσος, η Έλενα Αρτζανίδου και ο Νίκος Πιλάβιος (παραμυθάς). Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εκδόσεις Πατάκης, οι εκδόσεις Ψυχογιός, το βιβλιοπωλείο Σαχίνης και το τυπογραφείο του ν. Χατζηκαλημέρη.
Εκδήλωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού προς τιμή της συγγραφέως Βούλας Μάστορη




