1943-2013 ... 70 χρόνια από την βύθιση του Α/Τ Βασίλισσα Όλγα και την θρυλική "μάχη της Λέρου"

1943-2013 ... 70 χρόνια πέρασαν από την βύθιση του Α/Τ Βασίλισσα Όλγα και από την θρυλική "μάχη της Λέρου.
Όπως ήταν φυσικό, η Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος" στην προσπάθειά της για την προβολή του πολιτισμού αλλά και της Ιστορίας των νησιών μας, δημιούργησε και παρουσίασε την Πέμπτη 14/11, ένα επετειακό αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από την ιστορική αυτή μάχη, στην πάντα φιλόξενη Εστία Νέας Σμύρνης.
Μετά από μία σύντομη εισαγωγή για τους συντελεστές της κ. Καραφυλλάκη-Παπαδοπούλου (έφορος Μουσείων της Εστίας Ν. Σμύρνης), ακολούθησε μία συνοπτική παρουσίαση του προγράμματος της ημέρας από το μέλος της Πολιτιστικής μας Ομάδας κ. Ευδοκίας Βουβάλη.
Στην συνέχεια έγινε μία παρουσίαση από τον κ. Νίκο Παπαδόπουλο, για τις συνθήκες που επικρατούσαν την περίοδο της μάχης (1943) ώστε να υπάρξει μία σταδιακή προσέγγιση στο κλίμα του ντοκυμαντέρ που θα ακολουθούσε.
Το ντοκυμαντέρ διάρκειας 35', περιείχε οπτικοακουστικό υλικό του αρχείου μας, που προέρχεται από 6 κρατικά οπτικοακουστικά αρχεία και ακόμα περισσότερα ιδιωτικά (Ελλάδος, Γερμανίας, Ιταλίας, Γαλλίας, ΗΠΑ, Ν, Ζηλανδίας & Μ. Βρετανίας).
Μετά την προβολή, η κ. Ευδοκία Βουβάλη, ανέγνωσε αποσπάσματα από τα "Παιδικά βιώματα & αναμνήσεις από την μάχη της Λέρου" του κ. Χρήστου Παπαδόπουλου (συνταξ. εκπαιδευτικού) , τα οποία είχαν δημοσιευθεί στα "Καλυμνιακά Χρονικά" (τόμος ΙΗ', 2009) .
Την επετειακή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο κ. Γιώργος Κασσάρας (τ. βουλευτής Δωδεκανήσου), ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ. Γιάννης Φραγκούλης και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Γιάννης Βενέτος (Αστυπάλαια) & Δημήτρης Τσούκας (Σύμη), η Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων κ. Φωτ. Ασβεστά, η Γραμματέας κ. Λίνα Κουμπιού & το μέλος κ. Πάρις Χατζηδάκης, από τον Σύλλογο των εν Ελλάδι Κασίων ο κ. Ντίνος Φούντης, μέλη της Πολιτιστικής μας Ομάδας  και πλήθος κόσμου.
Πολιτιστική Ομάδα Αρχιπέλαγος
--

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...