12η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών στη Ρόδο

12η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών στη Ρόδο

Το Θέατρο Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη 12η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», με τη συνδιοργάνωση της Διεύθυνσης ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου και τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου. Την ηχητική υποστήριξη έχει το Κέντρο Μουσικής Γιακουμάκη, ενώ τα φυτά είναι μια προσφορά του Φυτώριου Καραβόλια.

Η γιορτή αυτή αποτελεί έναν θεσμό που προσελκύει κάθε φορά διαφορετικές χορευτικές ομάδες και μουσικούς, που ενώνονται για να αναδείξουν τον πλούτο της ελληνικής παράδοσης. Οι συμμετέχοντες, ντυμένοι με αυθεντικές φορεσιές, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και μελωδίες που μεταφέρουν το κοινό σε μια άλλη εποχή, γεμάτη χρώματα, ρυθμούς και ιστορίες.

Το φετινό πρόγραμμα υπόσχεται να εντυπωσιάσει με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκιτών Ρόδου «Ο Άγιος Ιωάννης», της Αδελφότητας Ολυμπιτών Ρόδου «Η Βρυκούς», του Συλλόγου Θεσσαλών Ρόδου, των παιδικών τμημάτων του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», καθώς και το τμήμα ενηλίκων, το οποίο θα παρουσιάσει χορούς από τα Χρυσοχώραφα Σερρών.

Η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών δεν είναι μόνο μια εκδήλωση ψυχαγωγίας, αλλά και μια ευκαιρία για τη συνέχιση και διάδοση των παραδόσεων. Μέσα από αυτές τις συνευρέσεις, οι νέες γενιές έρχονται σε επαφή με τις ρίζες τους, ενώ παράλληλα ενισχύεται η διατήρηση της τοπικής ιστορίας και πολιτιστικής ταυτότητας.

Οι χορευτές, με την αφοσίωσή τους και την αγάπη τους για την παράδοση, μας μεταφέρουν την αυθεντικότητα και το πάθος των προγόνων μας. Οι επαγγελματίες μουσικοί, με τις δεξιότητές τους, πλαισιώνουν την εκδήλωση προσφέροντας μια ανεπανάληπτη ακουστική εμπειρία.

Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε αυτήν τη μοναδική βραδιά γεμάτη χορό, μουσική και πολιτισμό. Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την παράδοση και να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες γωνιές της ελληνικής ιστορίας μέσα από τον χορό και τη μουσική.

 

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, στις 20:30, Θέατρο Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη»

Eίσοδος ελεύθερη


 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...