Όχι στα ψηφο-αεροπλάνα της Καρπάθου από τον Καπετανάκη, του Μανώλη Δημελλα

 
Μια βδομάδα πριν από τις κάλπες και το συνηθισμένο εκλογικό μοτίβο της Καρπάθου γκρεμίζεται και μαζί του χάνονται και οι οποίες προβλέψεις. Αιτία η πρωτόγνωρη, ξεκάθαρη και ρηξικέλευθη απόφαση του υπ. Δημαρχου Μανώλη Καπετανακη να μην φέρει ναυλωμενα αεροπλάνα φορτωμένα από ψηφοφόρους. Μάλιστα κατά την ομιλία του, το Σάββατο 11 Μαΐου, στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, για αυτό το θέμα δήλωσε τα εξής
‘’ Κοινός παρονομαστής όλων μας είναι το όραμα και το μεράκι.
Δεν ήλθαμε να διχάσουμε το νησί, ούτε κανένα χωριό, όπως ισχυρίζονται μερικοί...
Θέλουμε να υπάρχει ήπιο κλίμα και κλίμα διαφάνειας, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και δεν θα ήθελα ΠΟΤΕ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ,όπως συνήθως γίνεται, διότι κάποιος ο οποίος προσπαθεί να βγει δήμαρχος με τέτοια μέσα, ή το κάνει από συμφέρον ή διαφορετικά θέλει να γίνει δήμαρχος από ματαιοδοξία.
Εγώ δεν έχω κανένα συμφέρον, ούτε καμία εξάρτηση από πουθενά, απλώς θέλω να βοηθήσω την Κάρπαθο, όπως έχω κάνει και για πολλούς Καρπάθιους...
...Μητέρα όλων μας είναι η Κάρπαθος, είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε όλοι θα είμαστε αδέρφια’’.
Είναι κοινό μυστικό ότι ολοι συζητούν το θέμα των πληρωμένων εισιτηρίων και των αερομεταφερομενων ψήφων, ωστόσο μέχρι σήμερα κάνεις υπ. Δήμαρχος δεν τόλμησε να ανοίξει αυτό το θέμα και να τοποθετηθεί. Μάλιστα κάποιοι που ασχολούνται λένε ότι οι εκλογές κερδίζονται με τα αεροπλάνα! Απομένει να δούμε πως θα διαμορφωθούν οι δυνάμεις των τριών παρατάξεων, αλλά και ποια στάση θα κρατήσουν οι συνυποψηφιοι του κ. Καπετανάκη, ο κ. Νισυριος καθώς και ο κ. Τσαμπουνιερακης.
Να σημειώσουμε ότι στις ανοιχτές συζητήσεις το θέμα των ψηφο-αεροπλάνων ανέκαθεν ήταν από εκείνα που προκαλούσαν σκεπτικισμό και ντροπή, αρκετές φορές μάλιστα ξεσήκωναν ιδιαίτερα τους μόνιμους κατοίκους του νησιού.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...