Ψήφισμα του δ.σ Κάσου για το ακτοπλοϊκό - Δυστυχώς διεκδικούμε τα αυτονόητα

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ της Ηρωικής Νήσου Κάσου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του νησιού και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Δυστυχώς διεκδικούμε τα αυτονόητα. Οι κάτοικοι των νησιών μας έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους κατοίκους της υπόλοιπης Ελλάδας. Η ζωή στα νησιά μας, ειδικά τον χειμώνα, δεν είναι εύκολη. Πρέπει να αναδειχθεί η νησιωτικότητα και να γίνει παρέμβαση ώστε να διορθωθεί η αδικία που συντελείται για δεύτερη φορά φέτος.

Για τον λόγο αυτό:

1. Πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δρομολογηθεί πλοίο που θα πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα δρομολόγιο την επόμενη εβδομάδα και το οποίο θα προσεγγίζει και την Κρήτη ώστε να μην δημιουργηθεί το κενό των δύο εβδομάδων.

2. Πρέπει να επισημανθεί η αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί από μέρους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η διαδικασία της προκήρυξης όσο πιο γρήγορα γίνεται , για να μπορέσει το συντομότερο να δρομολογηθεί πλοίο Β΄ Κατηγορίας στις γραμμές που εξυπηρετούν το νησί μας.

3. Τέλος, στα δρομολόγια του Πρέβελη που θα αρχίσουν την 1η Νοεμβρίου, μέχρι την ολοκλήρωσης της διαδικασίας της σύμβασης με πλοίο Β’ κατηγορίας πρέπει να συμπεριληφθεί και το Ηράκλειο Κρήτης . Το Ηράκλειο είναι τόσο το εμπορικό, το υγειονομικό όσο και το εκπαιδευτικό κέντρο για το νησί μας, η σύνδεση με το οποίο κρίνεται ζωτικής σημασίας για εμάς. Ενδεικτικά προτείνεται να προστεθεί η προσέγγιση στον λιμένα του Ηρακλείου στο σύντομο δρομολόγιο ώστε να υπάρχει δύο φορές την εβδομάδα η σύνδεση με την Κρήτη.

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και εκφράζουν το σύνολο των κατοίκων.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή θέλουμε να πιστεύουμε ότι καταλαβαίνετε την σπουδαιότητα της κατάστασης και να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την λύση αυτών των προβλημάτων

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...