Χ. Κόκκινος: Σε πανικό και εκτεθειμένη η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου για ΑΕΚΚ!

"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"
- ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ρόδος 22.7.21

"Σε πανικό και εκτεθειμένη η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου για ΑΕΚΚ!
Να σεβαστεί τις τοπικές κοινωνίες και να σταματήσει το "κρυφτούλι"  και την μετάθεση των ευθυνών της" !

Ο πανικός, η πολιτική πίεση και η λαϊκή οργή οδήγησε την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου σε συζήτηση στην 8η Συνεδρίαση του Περιφερειακου Συμβουλίου (21.7.21) για τις ΑΕΚΚ και μονάδες με οχλουσες δραστηριότητες για τους πολίτες και τις βλαπτικες συνέπειες  για το περιβάλλον που δημιουργούνται στην περιοχή Καλυθιων-Αφαντου - Ψινθου!

Χωρίς να διανεμηθεί γραπτή εισήγηση(!) και στην προσπάθεια να αποπροσανατολίσει ο εισηγητής Χωρικός Αντιπεριφερειαρχης κ. Ευστρατίου  κατέθεσε μια γενικόλογη πρόταση "για αλλαγή νομοθεσίας με μεταφορά αποφασιστικής αρμοδιότητας σε πολιτικά πρόσωπα για θέματα που αφορούν της ΑΕΚΚ"!

Την ίδια ώρα που υπάλληλοι - στελέχη της Π. Ν. Α. δίνουν άδειες χωροθέτησης για δημιουργία ΑΕΚΚ, οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι στην Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου εμφανίζονται τάχα.. αμέτοχοι!
Δεν πείθουν κανένα ότι αυτοι..." προεδρεύουν" και οι υπάλληλοι διοικούν!

Μετά από πολιτική πίεση και προτάσεις δικές μας και άλλων μελών της μειοψηφίας του Περιφερειακου Συμβουλίου αποφασίστηκε να προωθηθεί αίτημα - πρόταση " να έχει το Περιφερειακο Συμβούλιο αποφασιστικό ρόλο και οι τοπικές κοινωνίες και ο εκάστοτε Δήμος υπεύθυνη και καθοριστική θέση στη διαβούλευση" (το πότε και αν... Θα υλοποιηθει αυτό νομοθετικά είναι άγνωστο.....)

 Ζητήσαμε να ανοίξει η συζήτηση για δημιουργία βιομηχανικής ζώνης στη Ρόδο και να σταματήσει η " διασπορά" βιομηχανικών μονάδων που θα έχει καταστροφικες συνέπειες για το νησί.
 Καλέσαμε τη Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των πολιτών των Καλυθιων - Ψινθου - Αφαντου και να σταματήσει το "κρυφτούλι"των ευθυνών  και "το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα για ένα τόσο σοβαρό θέμα"

 Ζητήσαμε  η Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Π.Ν.Α. να επανεξετάσει το οδικό δίκτυο των περιοχών που δημιουργούνται οι ΑΕΚΚ και άλλες οχλουσες μονάδες. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το οδικό δίκτυο δεν προσφέρεται για διέλευση μεγάλων - βαρέων οχημάτων με το επικίνδυνο φορτίο που θα μεταφέρουν!
  Καλέσαμε και καλούμε τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκο και την Περιφερειακή Αρχή να σταθεί δίπλα στους πολίτες και στα δίκαια αιτήματα τους!

Σεβασμός στις τοπικές κοινωνίες, σεβασμός στους ανθρώπους της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα!


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
-
Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ" -Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...