Χ. Κόκκινος: Ο λαός πληρώνει αδρά τη γέφυρα Μακαρη αλλά... και  τη "φιέστα" και την  αδράνεια του κ. Χατζημάρκου

ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "- ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Ρόδος 7.6.21

- Ο λαός πληρώνει αδρά τη γέφυρα Μακαρη αλλά... και  τη "φιέστα" και την  αδράνεια του κ. Χατζημάρκου. 

- Η προκλητική προσπάθεια πολιτικής και προσωπικής καπηλείας από τον κ. Χατζημάρκο και στελέχη του της νέας γέφυρας Μακαρη στην Ε. Ο. Ρόδου /Λίνδου εχει ξεπεράσει κάθε όριο.... Στα πολιτικά ερωτήματα που τους θέσαμε απέφυγαν να απαντήσουν και συνεχίζοντας να δαπανούν ως" Χουβαρδαδες"... τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου προχωρούν σε εγκαίνια - φιέστα  με το υπερβολικό κόστος των 21.500€!!!

Σήμερα ενημερώνουμε την κοινωνία μας ότι ο κ. Χατζημάρκος γνώριζε από έγγραφο (Α.Π.ΔΤΕ/οικ/930-20.2.19 το οποίο δημοσίευσε και η zougla. gr) της Διεύθυνσης  Τεχνικών Εργων της Περιφερειας Νότιου Αιγαίου (Π. Ν. Α. ) την επικινδυνοτητα της Γέφυρας Μακαρη από τις 20 Φεβρουαρίου 2019!!!!Υποχρεώθηκε να επιβεβαίωσει την "επικινδυνοτητα" σε δηλώσεις του εννιά (9) μήνες αργότερα, το Νοέμβριο του 2019 όταν η γέφυρα κατέρρευσε!!!! 
Τα νέα πολιτικά ερωτήματα που προσθέτουμε στον κ. Χατζημάρκο και ελπίζουμε να απαντήσει και να μην υβρισει ή να σιωπά περίεργα- ενώ είναι λαλιστατος... - είναι τα εξής :
-γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν έργα συντήρησης στη γέφυρα Μακαρη και περιορίστηκε η Π. Ν. Α. μόνο σε ελέγχους στατικοτητας της? 

-Γιατί δεν προχώρησε από το Φεβρουάριο του 2019 έως το Νοέμβριο του 2019 σε επισκευή της γέφυρας με πολύ χαμηλότερο κόστος και φτάσαμε στην κατασκευή νέας γέφυρας μερικών μέτρων που κόστισε στον ελληνικό λαό - σε περίοδο κρίσης και με την διαδικασία του κατεπειγωντος- περίπου 7εκ € και με έκπτωση μόλις  3,49%?

-Η γέφυρα Μακαρη  ήταν κατασκευασμενη  από το 1972....Στη Ρόδο υπάρχουν πολλές  παλαιότερες γέφυρες που αντέχουν... Μήπως κινδυνεύουμε και από αυτές? Αν όχι... τότε γιατί επέλεξε την πολυδαπανη κατασκευή στο Μακαρη και οχι επισκευή της? 

-Από το Φεβρουάριο του 2019 μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου είχε χρόνο για παρεμβάσεις-επισκευή στη γέφυρα " χωρίς να κοπεί το νησί της Ρόδου στα δύο".... Γιατί δεν το έκανε? Μήπως είχε αφιερώσει το χρόνο του στο πως θα εκλεγεί πάλι περιφερειάρχης "κουκουλωνοντας" προβλήματα και στήνοντας σκευωρίες σε πολιτικούς του αντιπάλους όπως αυτή  που κατέρρευσε πρόσφατα   και" γύρισε"  πλέον εις βάρος του? 

-Γιατί προτίμησε να ταλαιπωρηθουν οι πολίτες επί  1,5 έτος ενώ - πιθανότατα - η επισκευή ή η συντήρηση της γέφυρας Μακαρη θα απαιτούσε πολύ λιγότερο χρόνο και κατά συνέπεια λιγότερη ταλαιπωρία του κόσμου?

Αν το αναπτυξιακό όραμα του κ. Χατζημάρκου είναι να  αναμένει να καταρρεύσουν οι ήδη υπάρχουσες γέφυρες και κατασκευάζει με λεφτά του λαού και μεγάλο κόστος καινούριες - αντί να τις συντηρεί ή να τις επισκευάζει - είναι θλιβερό. Περισσότερο θλιβερό όμως είναι ότι σε αυτή την... "περίεργη" διαχείριση δημοσίου χρήματος προστίθενται και μεγάλες-προκλητικές- δαπάνες για "φιεστες" και την ... "αυτοπροβολή" του! 

ΥΓ1: Σεβόμαστε τους  υπουργους που θα παραβρεθουν  στα εγκαίνια της γέφυρας Μακαρη, είναι καλοδεχουμενοι στη Ρόδο και ο τόπος θέλει την βοήθεια τους... Όμως αν δεν  απαντήσει σε εμάς ο κ. Χατζημάρκος ας ενημερώσει αυτούς γιατί.... όταν θα πέσουν τα "φώτα της γιορτής" ίσως προκύψουν και άλλα ερωτήματα και αποκαλύψεις που δεν θα είναι ευχάριστα για την Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου ....! 

ΥΓ. 2:Επειδή δεν είμαστε "μικροψυχοι" θα αναγνωρίσουμε και μια "πρωτιά" του κ. Χατζημάρκου που όμως δεν ξέρω αν ικανοποιεί την κοινωνία μας και την κυβέρνηση. Κατάφερε να εμβολιαστεί κατά του covid πρώτος από όλους τους αιρετούς στη Χάλκη προ μηνών, με εμβόλιο που συμπτωματικά περισσευε (σύμφωνα με δήλωση του) .... Τώρα αν καταγγελθηκε  στο Κοινοβούλιο και Πανελλήνια  για τον εμβολιασμό του και ερευνα αυτό και άλλα θέματα που τον αφορούν η Ελληνική Δικαιοσύνη.... ας κάνει "ευτυχισμένο" τον ίδιο και τους πιστούς συνεργάτες του που νιώθουν... " υπερήφανοι "κοντά του. 

Χαράλαμπος Κόκκινος 
Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμου "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" - Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου - Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ             

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...