Χ. Κόκκινος: Η Αυτοδιοίκηση να στηρίξει τη λειτουργία της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. και Κυβέρνηση και βουλευτές που θα προκύψουν από τις εθνικές εκλογές να αναλάβουν νομοθετικές πρωτοβουλίες

Δελτίο Τύπου-Χ. Κόκκινος: Η Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού να στηρίξει τη λειτουργία της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. και Κυβέρνηση και βουλευτές που θα προκύψουν από τις εθνικές εκλογές της 7.7.2019 να αναλάβουν νομοθετικές πρωτοβουλίες

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, με αφορμή τις δίκαιες διαμαρτυρίες των εργαζομένων της Εταιρείας Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών (ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.) και την απουσία πολιτικής βούλησης και ενεργειών από την Κυβέρνηση που οδηγεί την εταιρεία σε λουκέτο με τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενούς της και στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας, έκανε την ακόλουθη δήλωση και πρόταση:

«Με ιδιαίτερη λύπη διαπιστώσαμε την απουσία πολιτικής βούλησης από την Κυβέρνηση, που ουσιαστικά βάζει ταφόπλακα στη λειτουργία της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. Παρά το γεγονός ότι είχαν κατατεθεί εμπεριστατωμένες προτάσεις και αιτήματα για να αρθεί η εργασιακή ομηρία των στελεχών της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. και να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της, δεν υπήρξε ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι διανύουμε τη δυσκολότερη αντιπυρική περίοδο των τελευταίων ετών, γίνεται αντιληπτό πόσο κοστίζει στην περιοχή μας η απουσία των οργανωμένων δράσεων της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.

Έχοντας στηρίξει έμπρακτα και με συνέπεια απ’ όλες τις θέσεις ευθύνης που διετέλεσα τη λειτουργία της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ., καλώ:

  • την Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμών να αναλάβει την πρωτοβουλία διατήρησης της λειτουργίας της,

  • η Κυβέρνηση και οι βουλευτές που θα προκύψουν αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία της 7ης Ιουλίου 2019, να αναλάβουν πρωτοβουλίες (και ιδιαίτερα οι κυβερνητικοί βουλευτές), για να λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε στην εταιρία.

Θυμίζω ότι τις τελευταίες ημέρες η απερχόμενη Κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση στο κοινοβούλιο πληθώρα τροπολογιών, όμως η λειτουργία της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. δεν ήταν ανάμεσά τους… Δυστυχώς είναι υπεύθυνη για την απουσία θωράκισης των νησιών μας από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές και για το γεγονός ότι απογοήτευσε τα στελέχη μιας εταιρείας με διαχρονική και ουσιαστική προσφορά στην περιοχή μας.»

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...