Χωρίς πιστοποίηση η παιδική χαρά στα Πηγάδια Καρπάθου, γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

 

Στις 16 Μαΐου 2018 ο Δήμος Καρπάθου ολοκλήρωσε και παρέδωσε την πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά της Καρπάθου, στην πρωτεύουσα του νησιού,  ακριβώς απέναντι από το Δημαρχιακό μέγαρο. 

Πολλοί είχαν διαφωνήσει με την επιλογή της θέσης, αλλά εκείνοι που θα χαίρονταν τον χώρο, γονείς και μικρά παιδιά, επιτέλους είχαν κάπου παίξουν με ασφάλεια. 

Από τότε πέρασαν δυο χρόνια και μετά από έρευνα που πραγματοποίησε κάποια μητέρα, διαπιστώθηκε ότι η σχετική άδεια καταλληλόλητας ήταν ενεργή μόνο για έναν χρόνο. Έτσι  από τον Απρίλιο του 2019 η παιδική χαρά των Πηγαδίων, παρόλο που παραμένει ανοιχτή, δεν διαθέτει πιστοποίηση. 

Σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καρπάθου Γιώργος Χατζηκουτσός προχώρησε σε προφορική σύσταση για το κλείσιμο της παιδικής χαράς στον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών.

Από πλευράς της η σημερινή δημοτική αρχή, εδώ και 9 μήνες βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου, υποστηρίζει ότι δεν είχε απολύτως καμιά ενημέρωση για το θέμα της ανανέωσης της πιστοποίησης. Έμαθαν την υπόθεση πολύ πρόσφατα και στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο θα φέρουν το θέμα για να εγκριθούν τα έξοδα μετακίνησης. Στη συνέχεια θα καλέσουν την εταιρία που κάνει ελέγχους και δίνει τις πιστοποιήσεις.

Η μητέρα που σήκωσε την υπόθεση αναρωτιέται αν τα παιδιά της είναι ασφαλή όταν βρίσκονται σε αυτόν το χώρο.  Και δε σταματά εκεί, εκφράζει ένα εύλογο ερώτημα:

«Αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πιστοποίηση, πως λοιπόν αυτός ο χώρος παραμένει ανοιχτός; κι αν συμβεί ένα ατύχημα, τότε τι γίνεται; 

Έχει γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και είναι έτοιμος ο φάκελος από τον Δήμο Καρπάθου; υπάρχουν οι προδιαγραφές έτσι ώστε να ξαναπάρει πιστοποίηση αυτός ο χώρος;

Αν πλησιάσετε στην παιδική χαρά θα δείτε ρωγμές στα τσιμεντένια τοιχία, κάγκελα σάπια, ένα κιόσκι ετοιμόρροπο. Η βρύση δεν έχει πόσιμο νερό. ΑμεΑ δεν μπορούν να εισέλθουν, ούτε μητέρες με καρότσια».

Στις απορίες της μητέρας ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καρπάθου (Πηγαδίων) Γιώργος Χατζηκουτσός τοποθετήθηκε ανοιχτά:

«Αυτή η παιδική χαρά πρέπει να κλείσει και να μεταφερθεί στην πλατεία Ελευθερίας, μπροστά στο Επαρχείο. Εκεί που ήταν η παλιά της θέση, εκεί που έχουν μεγαλώσει γενιές παιδιών».

Καμιά παιδική χαρά της Καρπάθου δεν διαθέτει πιστοποίηση. Αν κλείσει  η παιδική χαρά των Πηγαδίων που θα παίξουν τα παιδιά;  Δύσκολη απάντηση ειδικότερα σε μια εποχή που οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Οι φορείς οφείλουν να κάνουν σχεδιασμούς με γνώμονα την ταχύτητα κα την αποτελεσματικότητα διαφορετικά χάνεται πολύτιμος χρόνος. Ειδικότερα για τα παιδιά δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία.  

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...