Χρηματοδότηση 317.930,56 € διεκδίκησε και πέτυχε ο Δήμος Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ένα ακόμη πρόγραμμα χρηματοδότησης 317.930,56 € διεκδίκησε και πέτυχε ο Δήμος Κω

για τη δωρεάν χρήση κοινόχρηστων ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων στο κέντρο της πόλης

 

Στη νέα εποχή της ποδηλατοκίνησης περνάει ο Δήμος Κω, με στόχο την ενίσχυση της ήπιας και φιλοπεριβαλλοντικής μετακίνησης στο κέντρο της πόλης.

Αυτή την πολιτική έρχεται να στηρίξει χρηματοδότηση ύψους 317.930,56 €, που εγκρίθηκε μετά από πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος μας, για την ανάπτυξη βιώσιμης μικροκινητικότητας μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο σύστημα δωρεάν χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, το οποίο θα λειτουργεί με την αξιοποίηση έξυπνων εφαρμογών χωρίς την παρουσία προσωπικού.

Περιλαμβάνει την προμήθεια 38 ηλεκτρικών ποδηλάτων, αντιβανδαλιστικών θέσεων κλειδώματος και φόρτισής τους, τερματικών μίσθωσης ποδηλάτου, λογισμικών για τη χρήση και παρακολούθησή τους, Αpp για την εύκολη μίσθωση τους, εξοπλισμό έκδοσης έξυπνων καρτών, εγκατάσταση εξοπλισμού, εκπόνηση μελέτης εφαρμογής, υπηρεσίες εκπαίδευσης, συνδέσεις 4G κ.α..

Ο Δήμος Κω συμμετέχει ως συνδικαιούχος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στη Δράση με τίτλο: «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, Μικροκινητικότητα (last mile transportation), Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Μετακινήσεων.» του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Το αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα στους κάτοικους και στους επισκέπτες της πόλης να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία.

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, οι οποίοι περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος, ενώ θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Ο Δήμος Κω πρωτοπορεί στην υλοποίηση έξυπνων εφαρμογών, δίνει το στίγμα της σύγχρονης πόλης που σέβεται την ιστορία και την προοπτική της.

Βελτιώνει τις συνθήκες κινητικότητας στην πόλη και την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, με τον περιορισμό του κυκλοφοριακού φόρτου, της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου.

Υλοποιεί έργα και δράσεις για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας

 

 

Γραφείο Τύπου

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...