Χρήστος Ευστρατίου: “Το μπαλκόνι της Σύμης, σύμβολο της ανευθυνότητας του Δημάρχου της”

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Χρήστος Ευστρατίου: “Το μπαλκόνι της Σύμης, σύμβολο της ανευθυνότητας του Δημάρχου της”

-Δήλωση - απάντηση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστου Ευστρατίου , στον δήμαρχο Σύμης ,Λευτέρη Παπακαλοδούκα, σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα

 

Τις τελευταίες ημέρες, ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα του νησιού του, για να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας στα ΜΜΕ, επιτιθέμενος κατά πάντων και χωρίς να ενδιαφέρεται για τον διεθνή αρνητικό αντίκτυπο που ήδη έχουν δημιουργήσει διεθνώς για το νησί του εκφράσεις όπως “θα μας φάνε ζωντανούς”.

Η φιλοδοξία του δημάρχου της Σύμης είναι να γίνει... viral με οποιοδήποτε τίμημα, θα ήταν αστεία αν δεν είχε καταστρεπτικές συνέπειες για το νησί του.

Φυσικά για τον Λευτέρη Παπακαλοδούκα, είναι όλοι υπεύθυνοι για αυτό που συμβαίνει στη Σύμη, της Περιφέρειας συμπεριλαμβανομένης. Όλοι εκτός από τον ίδιο!

 

Η κοινή λογική λέει, ποιος δήμαρχος θα άφηνε εκατοντάδες ανθρώπους πεινασμένους και εξαθλιωμένους, σε ένα μπαλκόνι – βιτρίνα του νησιού του, επί εβδομάδες, χωρίς να αναζητήσει ένα χώρο στο εσωτερικό του  για την προσωρινή παραμονή τους;

Ποιος δήμαρχος θα περιφερόταν όλη την ημέρα με ένα κινητό στο χέρι δίνοντας συνεντεύξεις στα κανάλια, ορυόμενος εναντίον όλων, όταν ο ίδιος δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα εκτός από το να “διαφημίζει”  το νησί του και να στέλνει διεθνώς την εικόνα του γεμάτου μετανάστες μπαλκονιού του;

 

Ο δήμαρχος της Σύμης ακολουθεί χρόνια τώρα την ίδια τακτική ,επιτιθέμενος εναντίον όλων των κυβερνήσεων, κατηγορώντας του πάντες ως άχρηστους και ανίκανους,  θεωρώντας ότι μόνο ο ίδιος έχει το... αλάθητο του Πάπα!

Πριν προκαλέσει μεγαλύτερο κακό, θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι το μεταναστευτικό  - προσφυγικό ζήτημα δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση. Η ιστορία έχει δείξει ότι όσοι επιχείρησαν να επενδύσουν πολιτικά σε καταστάσεις όπως το μπαλκόνι της Σύμης, προσέφεραν κακές υπηρεσίες στον τόπο τους και οι ίδιοι πλήρωσαν το πολιτικό τίμημα του καιροσκοπισμού και της ανευθυνότητάς τους.

Ο δήμαρχος της Σύμης, είτε δεν διαθέτει αντανακλαστικά για να προστατεύσει το νησί του, είτε εν γνώσει του συντηρεί το πρόβλημα για ίδιο πολιτικό όφελος.

 

Για την δε πρότασή του να μεταφερθούν οι μετανάστες στη Ρόδο, θα πω στον κ. Παπακαλοδούκα  ότι δεν αποφασίσει εκείνος μονομερώς για λογαριασμό άλλου Δήμου.

 

Όσο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, της οποίας ουδέποτε ζήτησε τη βοήθεια και τη συνδρομή της για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, έχει δώσει επανειλημμένως “εξετάσεις” διαχειριζόμενη από το 2015 την μεταναστευτική - προσφυγική  κρίση, με γνώμονα την προστασία των νησιών μας και με μετρήσιμα αποτελέσματα.

 

Αν δεν ήταν απασχολημένος στο να διασύρει το νησί του και να επιρρίπτει αδιακρίτως ευθύνες σε όλους, θα ήξερε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δια του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, ήταν παρούσα στη σύσκεψη που έγινε προ ημερών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την εκπόνηση σχεδίου αποσυμφόρησης των νησιών, με την μεταφορά των μεταναστών και τον διαμοιρασμό τους στις 13 Περιφέρειες της χώρας.  Εκεί ήταν η Περιφέρεια και όχι στα κανάλια να ουρλιάζει και να κατηγορεί.

 

Όσο για την παρουσία της Περιφέρειας στη Σύμη, θα θυμίσω στον κ. Παπακαλοδούκα τις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2017, όταν το νησί του πνίγηκε στη λάσπη και όταν ολόκληρος ο μηχανισμός της Περιφέρειας  ήταν επί ποδός, από την πρώτη στιγμή. Ούτε τότε μας είδε;

Η Περιφέρεια είναι αυτή που πήγε πρώτη στη Σύμη, για να καθαρίσει το νησί και έφυγε τελευταία. Ήταν αυτή που χρηματοδότησε, στην πράξη και όχι στα λόγια, όπως έκαναν άλλοι, την αποκατάστασή της.

Η Περιφέρεια  είναι στο έργο της βελτίωσης του δρόμου προς την Ιερά Μονή Πανορμίτη, για το οποίο η Περιφέρεια διαθέσαμε ποσό που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Η Περιφέρεια είναι στο λιμάνι που επιτέλους απέκτησε η Σύμη.

Η Περιφέρεια είναι στο μεγάλο έργο των δικτύων και του βιολογικού που ενέταξε στο ΕΣΠΑ και το οποίο προσπαθεί να ωριμάσει για λογαριασμό του Δήμου Σύμης και να το δημοπρατήσει επίσης για λογαριασμό του Δήμου Σύμης.

Η Περιφέρεια είναι στο καμπαναριό του Πανορμίτη, που διέσωσε και χρηματοδότησε την αναστήλωσή του.

Η Περιφέρεια είναι στην επιπλέον χρηματοδότηση των γιατρών, για να υπηρετούν στο νησί.

Η Περιφέρεια είναι αυτή που ολοκλήρωσε το κατεστραμμένο από την πλημμύρα του 2017 γήπεδο της Σύμης, έργο που χρηματοδότησε από δικούς της πόρους  και αν δεν το είχε κάνει αυτό, το μοναδικό γήπεδο του νησιού θα ήταν ακόμη κατεστραμμένο.

 

 

 

 

Όσο είναι καιρός, λοιπόν ο δήμαρχος της Σύμης αντί να κατηγορεί τους άλλους, να αναλάβει τις ευθύνες του και να δείξει επιτέλους σοβαρότητα. Να κατανοήσει ότι όποιος επενδύει πολιτικά στο μπαλκόνι της Σύμης, προσφέρει κακές υπηρεσίες στον τόπο του, τον οποίον οφείλει να σέβεται και να προστατεύει.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...