Χιόνια, κρύο, άνεμοι - Δεμένα τα πλοία


Τα δόντια του δείχνει ο χειμώνας, καθώς ο καιρός σημειώνει επιδείνωση με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-8 βαθμούς. Χιόνια έπεσαν ακόμα και στα ορεινά της Αττικής.

Τα ξημερώματα η θερμοκρασία ήταν μηδέν βαθμοί στη Θεσσαλονίκη, στη Βέροια, στον Πολύγυρο, αλλά και στην πόλη των Σερρών.

Στους -2 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Έδεσσα, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, από τον Άγιο Αθανάσιο. Ωστόσο, το χιονοδρομικό κέντρο είναι κλειστό.

Στους -4 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην πόλη της Φλώρινας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου.

Στο -1 η θερμοκρασία στην πόλη των Γρεβενών, ενώ η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, γίνεται χωρίς αλυσίδες. Ωστόσο, υπάρχει παγετός σε σημεία του δρόμου.

Απαγορευτικό απόπλου

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και αναγγελίας θυελλωδών ανέμων, που θα φθάσουν τη νύχτα σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, τα 9 με 10 μποφόρ.
Κλειστό είναι και το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνου και Κεραμωτή-Θάσου.

Πρόγνωση του καιρού

Συγκεκριμένα την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένονται στα ανατολικά και νοτιά τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στην υπόλοιπη χωρά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Η θερμοκρασία αναμένεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ο οποίος πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρός.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, στα ανατολικά και νοτιά θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών η χιονόνερου κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος.

Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ θα σημειωθεί παγετός τις
πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ: in.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...