Χαράλ.Κόκκινος: "Κρεμάστη-καν" "νονός" και Χατζημάρκος και ....υποχώρησαν άτακτα !

" ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "
- ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

      

-Ρόδος  31.8.22

 

- "Κρεμάστη-καν"    "νονός"  και  Χατζημάρκος και ....υποχώρησαν άτακτα !

 

 

Η πρόταση του κ.Μηνά Νικολάου( πολιτικού στελέχους της Ν.Δ.) , να δοθεί στην διαπλατυμένη γέφυρα της Κρεμαστής Ρόδου το όνομα του Περιφερειάρχη  Ν.Αιγαίου κ.Χατζημάρκου  είναι άστοχη,  προκαλεί οργή και πικρό γέλιο στους πολίτες .

Αντί για προτάσεις που λύνουν κοινωνικά προβληματα γίναμε και παλι αποδέκτες της θλιβερής πολιτικής φαυλότητας που χαρακτηρίζει τον κ.Χατζημαρκο και την πολιτική αυλή του.

 

Η αντίδραση του κ.Χατζημάρκου ήρθε αρκετά καθυστερημένα  αφού  πρώτα και επί αρκετές ώρες γνώρισε πρωτοφανή κατακραυγή στο διαδίκτυο τόσο ο  ίδιος όσο και ο "νονός"  της άστοχης ονοματοδοσίας  ο κ. Νικολάου .

 

Φυσικά υπάρχουν ερωτήματα και θλιβερές διαπιστώσεις.

 

 

Θυμιζουμε ότι  κ. Χατζημάρκος :

 

-Δεν είναι ευεργέτης  και δεν προσφέρει δικούς του  οικονομικούς πόρους στα έργα που υποχρεούται να προωθήσει.Είναι σε αιρετή και όχι μόνιμη θέση ευθύνης  και διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα.

 

- Με δημόσιο χρήμα  3,5εκ €   περίπου υλοποιήθηκε το 2022 -και μετά από 8 χρόνια θητείας του-  η.... διαπλάτυνση  και όχι η "νέα" γέφυρα Κρεμαστής,  ένα έργο που είχε ήδη  δημοπρατηθεί το 2014 επί θητείας κ.Μαχαιρίδη με τον μισό προϋπολογισμό! Με την αναληψη της ηγεσίας της Π.Ν.Α. από τον κ. Χατζημάρκο ακυρώθηκε η διαδικασία και οι λόγοι ακύρωσης του έργου που επικαλέστηκε και  αμφισβήτησε έντονα η τότε αντιπολίτευση!

 

- Τα εγκαίνια της διαπλάτυνσης της γέφυρας Κρεμαστής  κόστισαν 29.700 € (δημόσιο χρήμα...) την ίδια ώρα που τα οικονομικά της  Ελληνικής οικογένειας πιέζονται ασφυκτικά .

 

- Ίσως έχει υποτιμήσει το γεγονός ότι "πανηγύρια " στο χώρο που χάθηκαν ανθρώπινες ζωές από τη μανία των καιρικών φαινομένων δεν είναι αποδεκτά από την κοινωνία!

 

-Δαπάνες με δημόσιο χρήμα  που έγιναν για τις μελέτες  κατασκευής της ανωτέρω γέφυρας πήγαν στον... "βρόντο"! 

 

- Η διαπλατυμένη  γέφυρα Κρεμαστής μήκους 100 μέτρων περίπου , αμφισβητείται  για την  καλαισθησία της.  Για την λειτουργικότητα και άλλες λεπτομέρειες του έργου γίνονται πολλές εκτιμήσεις που διαφέρουν από αυτές των διοικούντων στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου!

 

Ο κ. Νικολάου :

-Έχει το δημοκρατικο δικαίωμα να προτείνει ότι πιστεύει όπως και εμείς να κρίνουμε με πολιτισμό και επιχειρήματα .Είναι έμπειρος και γνωρίζει καλά  ότι για μεγάλα έργα ( νοσοκομεία, αεροδρόμια,  σχολεία κτλ) δεν έλαβαν το όνομα κανενός πρωθυπουργού , υπουργού, Περιφερειάρχη , Νομάρχη,  Δημάρχου όσο ασκούσαν τα καθήκοντα τους .

 

- Η διαπλατυμένη  γέφυρα Κρεμαστής δεν είναι  η γέφυρα  ...Ρίο- Αντίρριο! 

 

-Οι πολιτικοί αντίπαλοι του κ. Χατζημάρκου για την υπόθεση της γέφυρας Κρεμαστης- και όχι μόνο αυτοί...-  αθωώθηκαν από τη  Ελληνική Δικαιοσύνη.

 

- Από τις 24 Αυγούστου 2022 που συναντήθηκε δημόσια με τον κ. Χατζημάρκο μέχρι σήμερα που κατέθεσε αυτή την κολακευτική  για τον φίλο του Περιφερειάρχη  πρόταση δεν τον είχε ενημερώσει;

 

-Ο φίλος του Περιφερειάρχης γιατί άφησε να περάσουν 12 ώρες περίπου μέχρι να αρνηθεί την πρόταση του; Είχε συγκινηθεί  τόσο πολύ ή  περίμενε να μετρήσει  αντιδράσεις και όταν είδε το παλλαϊκό "ξεφώνημα" υποχώρησε άτακτα;

 

-Ο κ. Νικολάου σκέφτηκε μόνος του και από αγνή αγάπη την πρόταση  ή  του ...έδωσε την ιδέα κάποιος άλλος;

 

- Υπήρχαν  Περιφερειάρχες και άλλοι τοπικοί άρχοντες  που διετέλεσαν στο παρελθόν και συμμετειχαν στα διάφορα έργα , πραγματοποιήσαν τόσο δαπανηρα εγκαίνια ή  απαίτησαν τιμές και βραβεύσεις;

 

- Ως υψηλόβαθμο στέλεχος του ιστορικού κόμματος της Ν.Δ.  να θυμαται ότι θεωρείται παράταξη αρχών,  αξιών και αγωνιστών και όχι πολιτικών τυχοδιωκτών και "γλειψιματιών"!

 

 

 

 

Ο  κ. Νικολάου να γνωρίζει ότι το  όνομα του φίλου του Περιφερειάρχη  είναι φαβορί για  "πρωταθλητής" :

-στις απευθείας αναθέσεις 

- στους διορισμούς ειδικών συμβούλων και" ημετέρων "

                     και

- στους διωγμούς πολιτικών του αντιπάλων που δεν φιμώνονται και δεν  "γλείφουν" !

Αν θελει ας προτείνει  και έναν ανδριάντα του  έξω από τα δικαστήρια....γιατί και εκεί πήρε απαντήσεις και προσεχώς ...στις κάλπες! 

 

 

Χαράλαμπος Κόκκινος 

 

Επικεφαλής στον Ανεξάρτητο Περιφερειακό Συνδυασμό " ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ " 

Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου 

Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...