Φιλοξενία παράνομων μεταναστών στη Ρόδο - Τα Υπουργεία να ενισχύσουν τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα:  Φιλοξενία παράνομων μεταναστών στη Ρόδο.  Τα Υπουργεία να ενισχύσουν τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές.   
Με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει ο Δήμος Ρόδου, φιλοξενεί στο κλειστό γυμναστήριο  στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου «Καλλιπάτειρα» στο Καρακόνερο, τους διακόσιους περίπου παράνομους  μετανάστες, που αποβιβάστηκαν στην Ρόδο το τελευταίο τριήμερο.
Ο Δήμαρχος κος Φώτης Χατζηδιάκος στηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Αστυνομικές και  Λιμενικές Αρχές, ζήτησε από τις Υπηρεσίες του Δήμου να είναι σε εγρήγορση το Σαββατοκύριακο, ούτως ώστε να εξασφαλίσουν τους όρους υγιεινής και καθαριότητας στον χώρο των εγκαταστάσεων των μεταναστών, αλλά και τις ανάγκες σε τρόφιμα και νερά, μέχρι να ολοκληρωθούν  οι απαραίτητες ενέργειες  προώθησης τους  στην Αθήνα.
Ευχαριστεί δημόσια την Εκκλησία   τους ξενοδόχους, και κάθε επώνυμο και ανώνυμο συμπολίτη μας  για τις παροχές τροφίμων, νερών και ειδών άμεσης ανάγκης (ρούχα, τρόφιμα κλπ), δεδομένου ότι ανάμεσα στους  μετανάστες υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών και γυναικών που χρήζουν περισσότερης βοήθειας.
Ταυτόχρονα ο δήμαρχος επισημαίνει τον κίνδυνο μέσα σε αυτή την αρνητική συγκυρία για την χώρα μας , να έχουμε και άλλες αθρόες   εισροές μεταναστών γιαυτό  και καλεί τα αρμόδια Υπουργεία να ενισχύσουν τις αστυνομικές και λιμενικές υπηρεσίες, τόσο στην αποτροπή της δράσης των δουλεμπόρων, όσο και στα σημεία   διεκπεραίωσης των διαδικασιών προώθησης των παράτυπων μεταναστών στην Αθήνα.  

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...