Υπέρ του ενιαίου δήμου ο Τάσος Καραμάριος - Κατά του λουκέτου στην ΕΡΤ

Ο τέως βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Αναστάσιος Καραμάριος ήταν ο σημερινός προσκεκλημένος της Ρένας Βενιανάκη και του Διαμαντή Διαμαντή στα στούντιο της ΕΡΑ Ρόδου. Ο κ. Καραμάριος, που διετέλεσε και πρόεδρος της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, χαρακτήρισε λάθος το κλείσιμο της ΕΡΤ. «Αν ήθελαν να κάνουν αναδιοργάνωση μπορούσαν να την κάνουν εν λειτουργία. Αν ήθελαν να απομακρύνουν αυτούς που εμπόδιζαν η εμποδίζουν τη λειτουργία της μπορούσαν να το κάνουν και αυτό εν λειτουργία » υποστήριξε.

Ο κ. Καραμάριος σχολιάζοντας την σημερινή κατάσταση του μνημονίου δήλωσε πως είναι «αγαναχτισμένος βλέποντας από το χάλι διακυβέρνησης της χώρας. Βλέπω ότι μετά από τόσους αγώνες και κόπους προσφοράς στη δημόσια ζωή, πολλές υπηρεσίες να λειτουργούν με επιπολαιότητα και αβέβαιο μέλλον. ΄Όταν η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωπαική ΄Ενωση ,είχε ως μοναδικό στόχο την ανύψωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών των κρατών μελών. Σήμερα βλέπουμε αυτό το χάλι. Τα δικαιώματα που απορρέουν από τις διατάξεις τις Ευρωπαικής ΄Ένωσης, τα οποία είχα επισημάνει, είπε ο κ. Καραμάριος, στον σημερινό Πρωθυπουργό, δεν ισχύουν. Τώρα είπε ο κ. Σαμαράς στους Εταίρους ότι πρέπει να μας βοηθήσουν. Δυστυχώς μας εγκατέλειψαν».

Αναφερόμενος στις προτάσεις τη διάσπαση του ενός Δήμου στη Ρόδο ο κ. Καραμάριος είπε πως το ζήτημα είναι στη λειτουργία του σε όλα τα επίπεδα στα χωριά μας. «Από και πέρα τώρα να σπάσεις τη Ρόδο σε ένα δυο τρεις Δήμους, και να βλέπεις να μαλώνουν για να κάνουν κάποιοι τα βιλαέτια τους, δεν κερδίζεις τίποτα. Δώστε αρμοδιότητες και πόρους στα τοπικά συμβούλια και θα λειτουργήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα υπό την ευθύνη του Μητροπολιτικού Δήμου». Ο κ. Καραμάριος θυμήθηκε πως παρενέβη την περίοδο που ετοιμαζόταν ο Καποδίστριας, και εκείνος ήταν στην αντιπολίτευση, όταν διαπίστωσε πως οι τεχνοκράτες του Υπουργείου συνένωναν τα Λάερμα με το Δήμο Ρόδου, εξηγώντας τους τη χωροταξική δομή της Ρόδου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...