Υβριδική εκδήλωση στην Κάρπαθο στο πλαίσιο του έργου DestiMED PLUS

Δελτίο Τύπου

-Υβριδική εκδήλωση στην Κάρπαθο στο πλαίσιο του έργου DestiMED PLUS

Πλησιάζοντας προς την ολοκλήρωση του έργου DestiMED PLUS, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Ν. Αιγαίου – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. διοργανώνει υβριδική εκδήλωση με τίτλο «Βιώσιμη οικοτουριστική ανάπτυξη σε Προστατευόμενες Περιοχές: Συνέργειες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το απόγευμα της Τρίτης 24 Μαΐου 2022, 18:00-20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Καρπάθου «Κονάκι», ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και μέσω διαδικτύου πραγματοποιώντας εγγραφή στο link:  https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_73teYM5mQ4mJCXnKuzzbFw

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το έργο και τα αποτελέσματα του DestiMED PLUS, ενώ θα αναδειχθούν και τα οφέλη της συνεργασίας δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Η εκδήλωση αποτελεί ευκαιρία για την επίτευξη συνεργασιών στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του οικοτουρισμού στην Κάρπαθο, την εξάπλωση και τη βιωσιμότητά του, μετά το τέλος του έργου DestiMED PLUS. Ως εκ τούτου, η διοργάνωση της εκδήλωσης αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την προώθηση του έργου και την κεφαλαιοποίηση της μεθοδολογίας και των αποτελεσμάτων του σε νέες Προστατευόμενες Περιοχές.

Η εν λόγω εκδήλωση διοργανώνεται σε συνέχεια της εκδρομής που διοργανώνεται την Κυριακή 22 Μαΐου από τον Όμιλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας Καρπάθου, σε συνεργασία με το έργο DestiMED PLUS, μετά και την ένταξη του πρώτου στο Τοπικό Cluster Οικοτουρισμού της Καρπάθου.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα από το έργο DestiMED PLUS, δημιουργήθηκε ένα πιλοτικό ολιγοήμερο οικοτουριστικό πακέτο στην Κάρπαθο, το οποίο ήδη έχει αξιολογηθεί και δοκιμαστεί από εξειδικευμένους συνεργάτες. Έως τη λήξη του έργου, το πακέτο προβλέπεται να εμπορευματοποιηθεί με τη συνεργασία του Δικτύου ΜΕΕΤ (MEET Network). Το Δίκτυο MEET αποτελεί ένα Δίκτυο μεσογειακών προστατευόμενων περιοχών που αναπτύσσουν προϊόντα οικοτουρισμού υψηλής ποιότητας, τα οποία ωφελούν τη διατήρηση της προστατευόμενης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια του έργου, δημιουργήθηκε στην Κάρπαθο το Τοπικό Cluster Οικοτουρισμού, ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία του Δικτύου MEET. Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Καρπάθου, -πρώην- Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δωδεκανήσου, Ένωση Ξενοδόχων Καρπάθου, εκπρόσωποι επιχειρήσεων τουρισμού και εναλλακτικών δραστηριοτήτων και της Κοινωνίας των Πολιτών).

Το έργο DestiMED PLUS συγχρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του Προγράμματος συνεργασίας Interreg MED.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...