Τρία νέα σεμινάρια από το ΚΕΚ Γεννηματάς στη Ρόδο για τα αρωματικά φυτά

ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Ανακοινώθηκαν τρία νέα εξειδικευμένα σεμινάρια από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Γ. Γεννηματάς στη Ρόδο στα πλαίσια του έργου “Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Νομό Δωδεκανήσου” με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με ιδίους πόρους. Το ένα αφορά τον πρωτογενή τομέα και το δυναμικό κλάδο των αρωματικών φυτών ενώ τα άλλα δύο στοχεύουν να αυξήσουν τα οφέλη σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις. μέσα από την εκμάθηση εξειδικευμένων πακέτων πληροφορικής. Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν, ενώ οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.katartisi-pnai.gr.

1. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ : ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται αφενός από έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στις εναλλακτικές καλλιέργειες και μια ξεκάθαρη τάση «επιστροφής στη γη» κι αφετέρου στην παραγωγή και κατανάλωση βιολογικών προϊόντων το σεμινάριο έχει κύριο στόχο την παρουσίαση των Ελληνικών Αρωματικών Φυτών τα οποία μπορούν να δώσουν τελικά προϊόντα μέσω της αξιοποίησης τους. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι : καλλιέργεια και μεταποίηση αρωματικών φυτών, χρήσεις αρωματικών φυτών και προϊόντων, βασικές αρχές αρωματοθεραπείας, παρουσίαση αιθέριων ελαίων, αρωματικά φυτά και μίγματα για διάφορες χρήσεις (ροφήματα- αρωματικά αλάτια), απόσταξη-εκχύλιση και βάμματα αρωματικών ειδών, παρασκευή προϊόντων κοσμητολογίας και θεραπευτικής .
 

2. ΧΡΟΝΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΟΥ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ PROJECT MANAGEMENT
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου ο καταρτιζόμενος θα μπορεί να σχεδιάσει-μοντελοποιήσει κάθε έργο (πχ παραγωγικό, διοικητικό, οργανωτικό, λειτουργικό κλπ) ανεξαρτήτως μορφής επιχείρησης ή οργανισμού πριν αυτό ακόμη εκκινήσει και να επεξεργαστεί διάφορα σενάρια υλοποίησης με όλα τα απαιτούμενα χρονικά και οικονομικά στοιχεία σε ποικίλες χρονικές κλίμακες. Με το πρόγραμμα Ms Project μπορούμε να ελέγχουμε την υλοποίηση του έργου και να προλαμβάνουμε όλα τα πιθανά προβλήματα που σχετίζονται με την εκτέλεσή του (καθυστέρηση ολοκλήρωσης, αποκλίσεις στην εκτέλεση προϋπολογισμού, μη τήρηση των προδιαγραφών ποιότητας).

3. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ SPSS
Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση των βασικών αρχών της μεθοδολογίας της κοινωνικής έρευνας, της στατιστικής ανάλυσης των δεδομένων καθώς και της ερμηνείας των αποτελεσμάτων. Καλύπτεται όλο το φάσμα ενός ερευνητικού έργου, από την οργάνωση της έρευνας, την επιλογή του δείγματος και των μέσων συλλογής δεδομένων, την καταχώριση των δεδομένων σε Η/Υ, την επιλογή των κατάλληλων στατιστικών κριτηρίων, και τη στατιστική τους επεξεργασία με χρήση του εξειδικευμένου λογισμικού SPSS, έως και το σωστό τρόπο παρουσίασης των ευρημάτων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...