Το Γυμνάσιο Χάλκης συζητά με Ευρωβουλευτές

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου του 2022, στα πλαίσια του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», το Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης "Σ. Φανουράκης" συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση «Νέοι στα νησιά: ευκαιρίες, προκλήσεις, προσδοκίες» που φιλοξένησε τέσσερις νυν και πρώην ευρωβουλευτές. Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση έλαβαν μέρος οι ευρωβουλευτές κ.κ.  Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Κώστας Αρβανίτης, Πέτρος Κόκκαλης και Ρόδη Κράτσα.
Οι τέσσερις ευρωβουλευτές είχαν μια συζήτηση πάνω στη βάση των ευρημάτων που προέκυψαν από προηγηθείσες κλειστές ανταλλαγές απόψεων με ομάδες νέων, ακαδημαϊκούς, φοιτητές, μαθητές, πολίτες και εθελοντές της πρωτοβουλίας Μαζί.eu.
Η συζήτηση κάλυψε τα παρακάτω θέματα:
- Νέοι και απασχόληση: πρόσβαση στην εργασία, συνθήκες εργασίας, πρόσβαση σε προγράμματα εργασίας και επιμόρφωσης, γεφύρωση του γενεαλογικού χάσματος στην εργασία.
- Νέοι και δημοκρατία: συμμετοχή των νέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων, συμμετοχή στα κοινά (εκλέγειν και εκλέγεσθαι), παραπληροφόρηση, ριζοσπαστικοποίηση, εθνικισμός.
- Νέοι, εκπαίδευση και ψηφιακή μετάβαση: επάρκεια ευκαιριών και τεχνολογικό χάσμα, εκπαίδευση-επιμόρφωση, προοπτικές για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη, η ψηφιακή μετάβαση ως γέφυρα με τη μητροπολιτική χώρα και τον κόσμο.
- Νέοι και περιβάλλον: κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση, καταστροφή των ακτών, αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος ως παράγοντα ανάπτυξης.
Το Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης συμμετείχε με τη μαθήτρια Τσαμπίκα Αργυρίου στις εργασίες της τρίτης υποομάδας που αφορούσαν την ψηφιακή μετάβαση. Μάλιστα, τα παιδιά προσκλήθηκαν από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές να παρουσιάσουν τις αξιόλογες δράσεις του σχολείου σχετικά με το περιβάλλον, στους ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε προσεχή διαδικτυακή συνάντηση.
Τη δράση του σχολείου συντονίζει ο εκπαιδευτικός κ. Χάρης Ραϊτσίνης.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...