Το «ΟΧΙ» που ζητά ο κ. Τσίπρας οδηγεί - δυό εβδομάδες μετά - σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και καταστροφή!

Κοσμάς  Σφυρίου-Ρόδος  2 / 7 / 15-ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ  ΕΦΙΑΛΤΗΣ !  Το «ΟΧΙ» που ζητά ο κ. Τσίπρας  οδηγεί -  δυό εβδομάδες μετά - σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και καταστροφή!

      Ας προσέξει, παρακαλώ, κάθε σκεπτόμενος πολίτης κι ας απαντήσει στην εαυτό του:
•    Την Τρίτη (30/6/15) το βράδυ, ο κ. Τσίπρας, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, στέλλει επιστολή στους επικεφαλής της «Ευρωπαϊκής Επιτροπής», της «Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» και του «Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» και  μεταξύ άλλων τους γράφει :
«Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι έτοιμη, να δεχθεί αυτή την τεχνική συμφωνία
σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων (staf-level agreement), που υπόκειται στις ακόλου-
θες τροποποιήσεις (κυρίως με πιο αργούς ρυθμούς, από αυτούς που ζητούν οι δα-
νειστές)ως ένα τμήμα της επέκτασης του εκπνέοντος προγράμματος και της νέας
δανειακής  συμφωνίας  (δηλ. τρίτου μνημονίου), για την οποία εστάλη αίτημα σή
μερα 30 Ιουνίου 2015».
•    Το επόμενο βράδυ (Τετάρτη 1/7/15), με «διάγγελμα» του, ο κ. Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, καλεί τους έλληνες και τις ελληνίδες να ψηφίσουν «ΟΧΙ» στην συμφωνία, για την οποία – με μικρές, κυρίως χρονικές – αποκλήσεις, έγραψε το προηγούμενο βράδυ, ότι είναι έτοιμος να δεχθεί  !
Λοιπόν, ας σκεφθούν και ας απαντήσουν, πως πρέπει να χαρακτηρίσουν οι σκεπτόμενοι πολίτες  αυτή την αντιμετώπιση τους ;
Ακόμη και ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ  Δημήτρης Καμμένος  ερώτησε σήμερα : «τι νόημα έχει ένα «δημοψήφισμα», στο οποίο καλείται ο λαός ν’ αποφασίσει πάνω σε μιά πρόταση των «θεσμών», που η ίδια η κυβέρνηση την έχει αποδεχθεί ως βάση διαπραγμάτευσης ;». Και συμπληρώνω εγώ : και ταυτόχρονα η ίδια η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός καλούν τον λαό, να ψηφίσει «ΟΧΙ» ;
 Παραλογισμός ;  Όχι βέβαια.  Κυνική σκοπιμότητα :  στο «ΟΧΙ» αναζητούν το άλοθι, για την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, την καταστροφή και την εξαθλίωση, που έρχεται - δυστυχώς πολύ σύντομα - με τις επιλογές τους. Να πουν : ο λαός αυτό ψήφισε ...
    «Δημοψήφισμα», που κάθε μέρα πολλαπλασιάζονται οι φωνές μέσα από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τους ΑΝ.ΕΛ  και  υπογραμμίζουν, πως δεν έχει κανένα νόημα !
Σκεφθείτε, τι θα εγίνετο αν υπήρχαν οι εβδομάδες διαλόγου, που προβλέπονται διεθνώς
    «Δημοψήφισμα», που το εντεταλμένο διεθνές όργανο προστασίας των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, το «Συμβούλιο της Ευρώπης» ανακοίνωσε, ότι «δεν πληρεί τις διεθνείς προδιαγραφές, για δημοψηφίσματα» !
Άραγε, που πήγαν οι θρυλούμενες δημοκρατικές ευαισθησίες ( ; ) του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ν’ αποδεχθεί  την εκκοφαντική  ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης ;
Για ποιές δημοκρατικές ευαισθησίες μιλούμε ;  Αφού αυτό που γίνεται, δηλ. να υπάρχει μόνο ένα ψηφοδέλτιο, με το «ΟΧΙ» να φυγουράρει πάνω πάνω, ούτε η Χούντα δεν το τόλμησε. Ακόμη κι εκείνη είχε ένα ψηφοδέλτιο με το «ΝΑΙ» και άλλο με το «ΟΧΙ».
    «Δημοψήφισμα», που για να κριθεί – δήθεν - συνταγματικό, η κυβέρνηση, για την προκήρυξη του, δεν επικαλέστηκε «μείζονα κοινωνικό λόγο», όπως είναι κατά το Σύνταγμα (γιατί τότε θα απαιτούσε ψηφισμένο νόμο και μάλιστα όχι δημοσιονομικό), αλλά επικαλέστηκε «μείζονα εθνικό λόγο».  Βολικό, για την κυβέρνηση,  τέχνασμα ...!
    «Δημοψήφισμα» εφιάλτης !  Ξέρετε γιατί ;
Γιατί, πέραν όλων των άλλων που προανάφερα :
•    προκηρύχθηκε εσπευσμένα – ψηφίστε σε πέντε μέρες !!!
•    Προκηρύχθηκε την χρονική στιγμή, που έληγε η παράταση του προγράμματος (που η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ  ζήτησε, αρνούμενη την τελευταία αξιολόγηση του μνημονίου  και  τα 7,2 δις ευρώ, που εδικαιούτο η Ελλάδα).
•    Προκηρύχθηκε, ενώ εγνώριζε η κυβέρνηση, πως χωρίς την είσπραξη των 7,2 δις ευρώ, δεν θα είχαμε να πληρώσουμε (στις 30/6/15)  στο Δ.Ν.Τ  το 1,5 δις ευρώ και ότι κινδυνεύαμε έτσι, να κηρυχθεί η χώρα μας σε χρεοκοπία (Χαριστικά τώρα μας έχουν στο καθεστώς της Σομαλίας, του Σουδάν και της Ζιμπάμπουε !).
•    Προκηρύχθηκε, ενώ γνώριζε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, ότι ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προβλέπει, ότι σε οποιαδήποτε χώρα (όχι ειδικά  η Ελλάδα) που βρίσκεται εκτός προγράμματος (και εμείς έιμαστε έξω από 30/6/15) δεν παρέχεται ρευστότητα τραπεζών. Και κατόπιν αυτού, οι τράπεζες έκλεισαν, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που υπογράφει η κυβέρνηση.

ΣΥΝΗΘΩΣ  ΕΙΜΑΙ  ΗΠΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΜΟΥ.  ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ ΣΚΛΗΡΑ,  ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ, ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ  ΤΩΡΑ,  ΕΙΝΑΙ  ΠΑΝΩ  ΑΠΟ  ΚΟΜΜΑΤΑ  ΚΑΙ  ΠΑΝΩ  ΑΠΟ  ΠΡΟΣΩΠΑ.
ΑΦΟΡΟΥΝ  ΤΟΝ  ΑΜΕΣΟ  ΚΙΝΔΥΝΟ  ΕΘΝΙΚΗΣ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ !!!

ΕΛΠΙΖΩ,  ΝΑ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ,  ΟΤΙ  ΔΕΝ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΩ ...
ΑΥΤΗ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΟΔΥΝΗΡΗ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΤΟ «ΟΧΙ», ΠΟΥ  ΖΗΤΑ  Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΟΔΗΓΕΙ - ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ - ΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ  ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ  και  ΣΕ  ΠΛΗΡΗ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Η  ΜΟΝΗ «ΓΡΑΜΜΗ  ΑΜΥΝΑΣ», ΜΗΠΩΣ  ΚΑΙ  Τ’ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ
ΝΑ  ΨΗΦΙΣΕΙ  Ο  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΛΑΟΣ «ΝΑΙ» !

ΚΑΙ  ΑΜΕΣΩΣ  ΜΕΤΑ  ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ  -  ΑΜΕΣΑ – ΕΘΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ  και
ΕΘΝΙΚΗ  ΟΜΑΔΑ  ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ !

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...