Τον Ιούλιο βάζει μπροστά το Νοσοκομείο Καρπάθου, γράφει ο Μανώλης Δημελλάς 

 

 

Όπως όλα δείχνουν την ερχόμενη βδομάδα η Κάρπαθος θα ζήσει ιστορικές στιγμές.  

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας την 1η Ιουλίου η 2η ΔΥΠΕ παραλαμβάνει το κτήριο του Νοσοκομείο Καρπάθου και την επόμενη ημέρα ξεκινά η μεταφορά εξοπλισμού και αρχείων από το σημερινό Κέντρο Υγείας. 

Βρήκαμε τον Γιώργο Δήμαρχο να οργανώνει λεπτομέρειες για τη μεταφορά και μας εξήγησε ότι συντομότατα το Κέντρο Υγείας θα είναι παρελθόν. Επίσης εξακολουθεί να τρέχει η προκήρυξη για τους 13 γιατρούς που θα στελεχώσουν το Νοσοκομείο Καρπάθου, ενώ στα χέρια της 2ης ΔΥΠΕ βρίσκονται τα ονόματα 23 ανθρώπων που θα καλύψουν αντίστοιχες θέσεις προσωπικού.

Σήμερα στο νησί ακούγονται δυο απόψεις, από τη μια εκείνοι που θεωρούν ότι η μεταφορά του Κέντρου Υγείας στο κτήριο του νοσοκομείου δείχνει βιασύνη και προχειρότητα. Διατυπώνουν την απορία:  

  • Χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις των γιατρών και του προσωπικού, για τι Νοσοκομείο θα μιλάμε;
  • Μήπως πέρα από τους τις ταμπέλες πρόκειται για ένα αδειανό πουκάμισο; 

Επίσης αναφέρουν το ζήτημα του οδικού κόμβου, για τη ρύθμιση κυκλοφορίας αυτοκινήτων και πεζών, που έπρεπε ήδη να είχε γίνει και φοβούνται ότι η μεταφορά θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στο νησί. Από τους ανθρώπους που διαφωνούν είναι ο Πρόεδρος της κοινότητας Καρπάθου κ. Γ. Χατζηκουτσός. Η κοινότητα Καρπάθου από τις 30/5/20 ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για την άμεση στελέχωση και λειτουργία του Νοσοκομείου Καρπάθου. 

Αρνητικός είναι και ο πρώην πρόεδρος του Κ.Υ. κ. Θεοδόσης Μαστρομηνάς, ο οποίος αναφέρει ότι «πρόκειται για ένα μεταμφιεσμένο Κέντρο Υγείας και κάποιοι ιθύνοντες και Υπουργοί θα έλθουν να δρέψουν δάφνες» και αναρωτιέται αν θα υπάρξει στο νησί κάποια δυναμική κινητοποίηση από τους κατοίκους.

Από την άλλη πλευρά αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν στην προοπτική του Νοσοκομείου και περιμένουν την ώθηση που θα δώσει στην Κάρπαθο. 

Η Έπαρχος του νησιού, κα Καλλιόπη Νικολαϊδου παρουσιάζει την άποψη της:

 «με την προϋπόθεση ότι μιλάμε για κατάργηση του Κέντρου Υγείας και μιλάμε πια για Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου, θεωρώ ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο βήμα για την εξέλιξη του τόπου μας».  

Μάλιστα όπως η Έπαρχος πληροφορήθηκε, ο υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ρόδο, ανέφερε ότι στα άμεσα σχέδια είναι η αποκτήσει από το Νοσοκομείο της Καρπάθου ακόμη και μοριακού αναλυτή (μοριακά τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού).

Επίσης η κα Νικολαίδου τόνισε στο verena ότι σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί και τα έργα του οδικού κόμβου στον δρόμο για το Νοσοκομείο, καθώς και κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν τα όμβρια ύδατα. Και τα δυο είναι έργα εξ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενα από την περιφέρεια.

Στο παρασκήνιο ενδιαφέρον έχουν οι συζητήσεις στα καφενεία που θέλουν τουλάχιστον 5 Καρπάθιους για διεκδικούν τη θέση του διοικητή! Αν και μέχρι σήμερα δεν έχει βγει η προκήρυξη για αυτή τη θέση. Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε τοποθετήσει τον κ. Νικόλαο Πρωτόπαπα. Επίσης κυκλοφορεί η φήμη ότι στα μέσα της ερχόμενης βδομάδας θα βρίσκεται στο νησί ο υφυπουργός υγείας συνοδευόμενος από τον Καρπάθιο υπουργό Επικρατείας και τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ και θα δουν

Το όνειρο κι ο πολύχρονος τιτάνιος αγώνας της καρπαθιακής κοινωνίας γίνεται πραγματικότητα, μένει να δούμε αν το Γενικό Νοσοκομείο της Καρπάθου θα στελεχωθεί και ως Νοσοκομείο ή θα μείνει ένα ολοκαίνουριο "αδειανό πουκάμισο". Να σημειώσουμε ότι στους γιατρούς η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προσφέρει κίνητρο ύψους 250 ευρώ μηνιαίως.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...