Τι λέει η ΔΕΥΑΡ για την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σε βάρος της ιδιώτης

Τις Πταίει ;Ο πολίτης που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Ρόδου για τη μηυδροδότηση του επενδυτικού του έργου “ΞΕΧΑΣΕ” ν αναφέρει ότι δεν αποδέχθηκε το ποσό των 25.000 ευρώ, κόστος που καλείται ο ίδιος να πληρώσει βάσει του εγκεκριμένου κανονισμού της ΔΕΥΑΡ για την ικανοποίηση του αιτήματος του, επειδήτο ακίνητο ευρίσκεται σε «αγροτική  ή δασική»έκταση, 2 χιλιόμετρα μακριά από το πλησιέστερο δίκτυο της ΔΕΥΑΡ.


Η εταιρία είναι διατεθειμένη, θέλοντας να βοηθήσει τους επενδυτές και τασχέδια τους, να διακανονίσει τέτοιες χρηματικές απαιτήσεις μέχρι και σε 40δόσεις.


Σύμφωνα με τονεγκεκριμένο κανονισμό δικτύου ύδρευσης (ΑΔΑ45Ψ0ΟΡ1Ι-31Ν) Άρθρο 9 , Η ΔΕΥΑΡαναλαμβάνει την σύνδεση των εσωτερικών υδραυλικών εγκαταστάσεων ύδρευσης τουακινήτου του υδρολήπτη με το δίκτυο ύδρευσης για την παροχή πόσιμου νερού, μετην ακόλουθη διαδικασία:

«Για τη σύνδεσηαπαιτείται αίτηση προς τη ΔΕΥΑΡ σε ειδικό έντυπο που χορηγήστε στοενδιαφερόμενο συνοδευόμενη από τα σχετικά δικαιολογητικά.

Αμέσως μετά τηνέγκριση του προϋπολογισμού καλείται ο ενδιαφερόμενος να προκαταβάλει τη δαπάνηγια σύνδεση .

Εάν ο αιτών δεν προσέλθει να εξοφλήσει την προϋπολογιζόμενη δαπάνη σε χρονικό διάστημα έξι ( 6 ) μηνών από τηνημερομηνία έγκρισης της, θεωρείται ότι επιθυμεί την ακύρωση της αίτησης του καιαυτή τίθεται στο αρχείο.

Μετά την πάροδοτου εξαμήνου απαιτείται νέα αίτηση για τη σύνδεση του ακινήτου».    

Αρθρο 11 παρ 5 «Σύνδεση Ακινήτων εκτός σχεδίου»

Στην περίπτωσηπου δεν διέρχεται αγωγός διανομής της ΔΕΥΑΡ μπροστά από το ακίνητο, γίνεταιεπέκταση του δικτύου με ευθύνη και δαπάνες του ιδιοκτήτη  μετά από αίτηση του και σχετική έγκριση τουΔΣ της ΔΕΥΑΡ και την αποδοχή της δαπάνης από τον αιτούντα.

Η δαπάνηκαταβάλλεται εφ άπαξ.

Η μελέτη και ηεπίβλεψη της επέκτασης βαρύνει και γίνεται από τη ΔΕΥΑΡ.


Με αφορμήδημοσιεύματα στον τύπο γραπτό και ηλεκτρονικό, Η ΔΕΥΑΡ αυτοβούλως θα καταθέσειενημερωτικό υπόμνημα στην Εισαγγελία Ρόδου την ερχόμενη εβδομάδα για τηδιαδικασία και το κόστος συνδέσεων με το δίκτυο ύδρευσης, ακινήτων εκτόςσχεδίου πόλης .


Δημήτριος Ν. ΤΣΙΚΚΗΣ

Πρόεδρος ΔΣ

Δ.Ε.Υ.Α. ΡΟΔΟΥ


-ρεπορταζ για την μηνυτήρια αναφορά

Μηνυτήρια αναφορά κατά της ΔΕΥΑΡ κατέθεσε ο συμπολίτης μας Δημήτρης Κούκουλας, διότι από τον Οκτώβριο του 2010 περιμένει από τη δημοτική επιχείρηση να του υδροδοτήσει επενδυτικό έργο του.
Σε σχετικό του σχόλιο αναφέρει τα εξής:
Μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες…. για την Δ.Ε.Υ.Α. Ρόδου!
1550 !!!!!! Ναι, 1550 μέρες σε αναμονή…
Έχω πολλούς καλούς “φίλους” που όλα αυτά τα χρόνια ασχολούνται με την πολιτική. Από αγάπη όπως λένε για το τόπο μας. Με πολιτικούς ρόλους σε όλα τα επίπεδα της εξουσίας. Στη τοπική ή την κεντρική πολιτική σκηνή. Το παρακάτω σχόλιο τους το αφιερώνω. Μαζί και σε αυτούς που την ευγένεια μας, την ερμήνευσαν προφανώς και ως αδυναμία. Δίχως κανένα περαιτέρω σχόλιο.
«Σήμερα ο πολίτης Δημήτρης Κούκουλας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Ρόδου κατά της Δ.Ε.Υ.Α. Ρόδου, επειδή από τις 10/10/2010, (δηλαδή για 1550 ημέρες), περιμένει από την Δημοτική επιχείρηση κοινής ωφέλειας της Ρόδου να του υδροδοτήσει επενδυτικό έργο του».
palmos

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...