Τι είπε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς για την πορεία του κορονοιού σε Ρόδο και Κω. Μίλησε για ύπαρξη ενος cluster στο χωριό Αρχάγγελος

Εχουν ενδιαφέρον τα όσα είπε χθες στην ενημέρωτη ο υφυπουργός ΠΟλιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τα τέσσερα νησιά που εμφανίζοντια προβληματικά ως προς τον κορονοιό. Ανάμεσα τους Η Ρόδος και η Κως. Μάλιστα για τη Ρόδο ανέφερε οτι υπάρχει ένα cluster, πηγή ανααμετάδοσης κορονοιού στο χωριό Αρχάγγελος.

Το σχετικό απόσπασμα παο τις δηλώσεις Χαρδαλιά

Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Τώρα, για τις 4 περιοχές, καταρχήν, να μην δαιμονοποιήσουμε την κατάσταση. Οι αναφορές που κάνουμε δεν είναι για να στοχοποιήσουμε κάποιες περιοχές, αλλά για να υπάρχει πάντα ένα alarm σε οτιδήποτε συμβαίνει. Και αυτό το κάνουμε σε όλη τη χώρα. Παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση σε κάθε χωριό, σε κάθε κωμόπολη. Και τα προϊόντα των ιχνηλατήσεων, των στεγανοποιήσεων των συρροών που έχουμε, είναι αποτελέσματα τα οποία διαρκώς τα παρακολουθούμε έτσι ώστε να μην έχουμε την οποιαδήποτε περαιτέρω δυσάρεστη εξέλιξη.

Η κατάσταση είναι πάρα πολύ καλή, είναι εξαιρετική η κατάσταση στα νησιά μας. Στην Πάρο είχαμε 15 ενεργά κρούσματα μέχρι εχθές, αλλά είχαμε άλλα 2 σήμερα. Βλέπουμε ότι υπάρχει μια μικρή διασπορά στην κοινότητα. Δεν μας τρομάζει, δεν δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, όμως καλό είναι να είμαστε σε εγρήγορση.

Στην Κω είχαμε 54 ενεργά κρούσματα μέχρι εχθές, είχαμε άλλα 7 σήμερα. Και εκεί νομίζουμε ότι παρόλο που η ιχνηλάτηση είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, δεν θα έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα.

Στη Ρόδο, παραμένει στο κίτρινο η Ρόδος με 66 ενεργά κρούσματα. Δυστυχώς είχαμε άλλα 10 κρούσματα σήμερα, υπάρχει ένα cluster εκεί στην περιοχή του Αρχαγγέλου το οποίο μας προβληματίζει, όμως είναι από συρροές που τις παρακολουθούμε και τις έχουμε στεγανοποιήσει.

Και στην Ικαρία για την οποία δεν υπήρχε κανένα κρούσμα μέχρι πριν λίγες μέρες, ήταν στο πράσινο και παραμένει στο πράσινο. Είχαμε 7 ενεργά κρούσματα και άλλο ένα νέο κρούσμα σήμερα. Αν δείτε το ποσοστό, όχι τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά το ποσοστό του σε σχέση με τον πληθυσμό και το moving average, απλά μας δημιουργεί έναν προβληματισμό.

Δεν το λέμε για να στοχοποιήσουμε κάποια περιοχή. Καλό είναι να είμαστε σε επαγρύπνηση, να είμαστε σε εγρήγορση, να είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει η εξαιρετική πορεία που παρουσιάζουν και τα 4 νησιά μας αυτά, αλλά και η γενικότερη εικόνα μας ότι δεν θα υπάρξει κάτι το οποίο μπορεί να μας ξεφύγει.

Και όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται, είναι μια προσπάθεια που κυρίως έχουμε συμμάχους τους ίδιους τους πολίτες, τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...