Τελικά λεφτά υπάρχουν !!! Ανακοίνωση για τις 50 αποσπάσεις αστυνομικών στην Κρήτη και καμία στη Δωδεκάνησο!...

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ε. Α. Υ. Ν. Δ.

Αρ. Εγκρ. Πρωτ. Ρόδου 573/1995

Διεύθυνση: Εθελοντών  Δωδεκανησίων 43

Τηλ2241039978 &FAX 22410-39966  T.K.85100 Ρόδος

www.eaynd.gr E-mail: info@eaynd.gr

 

 

                                                                              

                                       

Ρόδος, 28 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 Τελικά λεφτά υπάρχουν !!!

   Την 20 Σεπτεμβρίου 2019 με τη συνεδρίαση του συμβουλίου μεταθέσεων, προκλητικά αποφασίστηκε να μην ενισχυθεί καμία περιοχή της Ελλάδος (εκτός της Θεσσαλονίκης) με έκτακτες μεταθέσεις αστυνομικών. Χθες (27-09-2019), το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε την ενίσχυση της Γενική Αστυνομικής Δ/νσης Κρήτης με απόσπαση πενήντα (50) αστυνομικών με δαπάνες δημοσίου!!!

    Είναι απορίας άξιο, τι άλλαξε μέσα σε επτά ημέρες και κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση αυτή και μάλιστα με έξοδα δημοσίου. Το ανωτέρω ερώτημα μόνο ρητορικό μπορεί να είναι, γιατί απάντηση δεν πρόκειται να λάβουμε.

    Πλην όμως εμείς που έχουμε μάθει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, θα το κάνουμε και τώρα, προσπαθώντας να εξηγήσουμε τις εν λόγω αποφάσεις, όσο και αν ενοχλούνται κάποιοι.   

   Η απόφαση του συμβουλίου μεταθέσεων της 20-9-2019, να μην ενισχυθεί καμία περιοχή της Χώρας με Αστυνομικούς, αποδεικνύει ότι έχουμε αφεθεί στη ‘’μοναξιά μας ‘’,  με δεδομένη την έξαρση του μεταναστευτικού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που αποδεδειγμένα δημιουργεί αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες, οι οποίες δεν καλύφθηκαν.

  Επίσης εκτιμούμε, ότι η εν λόγω απόφαση ήρθε σε ευθεία σύγκρουση και με την δημόσια δέσμευση του κ. Πρωθυπουργού , ότι θα  ενισχυθούν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κρήτης και ειδικότερα τα Τμήματα Τροχαίας του Β.Ο.Α.Κ. με 50 αστυνομικούς.

    Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τις κραυγές αγωνίας των Ενώσεων μας για την μη ενίσχυση τους,  η Φυσική και η Πολική μας ηγεσία μπορεί εύκολα να τις διαχειριστεί, δεν μπορεί όμως να ακυρώσει τις δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού της Χώρας και για το λόγο αυτό σπεύδει να καλύψει αυτή την παράληψη στην απόφαση της, με αποσπάσεις αστυνομικών έστω και με έξοδα δημοσίου.

Όλα τα παραπάνω μας γενούν το εύλογο ερώτημα:

 Από πού θα βρεθεί το χρηματικό ποσό των 1.100.000€ περίπου που απαιτείται για να μετακινηθούν αυτοί οι συνάδελφοι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, όποτε και ίσως αντικατασταθούν με μόνιμες θέσεις κατά τις επόμενες τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις ;

  Μήπως τελικά για όλα υπάρχουν λεφτά, εκτός από την αγορά νέου εξοπλισμού (κράνη, στολές, αλεξίσφαιρα κ.α.) για τους αστυνομικούς, καθώς και για την αποκατάσταση των ζημιών στα περιπολικά -μοτ/τες, όπως και στα αστυνομικά κτήρια.

     

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  Πρόεδρος                                                           Ο   Γεν. Γραμματέας

 

  ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ                                             ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...