Τα σκάφη ANATELOYSA AFODITI και DRAGON νικητές στην Aegean Regatta

Ένα ακόμα μαγικό ταξίδι στο Αιγαίο ολοκληρώθηκε για τους περισσότερους από τους 500 ιστιοπλόους και τα 48 σκαφή που μετείχαν στην Aegean Regatta, τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώθηκε για 18η χρονιά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. -Το Σάββατο το πρωί έγιναν οι τελευταίες ιστιοδρομίες με παράκτιους αγώνες στο Πυθαγόρειο της Σάμου οι οποίες και έκριναν τους τελικούς νικητές με δύο κούρσες για τα σκάφη ORCi και μία για τα ORC Club.

Ακολούθησαν το βράδυ οι απονομές στους νικητές, που συνδυάστηκαν με τις διήμερες Γιορτές Κρασιού του Δήμου Σάμου με αποτέλεσμα η παραλιακή ζώνη της πόλης της Σάμου να μετατραπεί σε ένα μεγάλο πάρτι με μουσική, άφθονο τοπικό κρασί, τοπικά προϊόντα και διάφορες γευστικές «προκλήσεις».

Τη λήξη του αγώνα έκανε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλης, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες στην Aegean Regatta και στην Οργανωτική Επιτροπή, ενώ επισήμανε τη φιλοξενία που επέδειξαν οι κάτοικοι της Σάμου.

Η Τελετή Απονομών έγινε στην παραλιακή οδό της πόλεως Σάμου παρουσία του προέδρου του «Ποταμιού» Σταύρου Θεοδωράκη, του Δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Κυριαζή και του προέδρου της Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας της Ομοσπονδίας Λάζαρου Τσαλίκη, ο οποίος ευχαρίστησε τα πληρώματα και τους κυβερνήτες των σκαφών, τους ανθρώπους που βοήθησαν στη διοργάνωση της Aegean Regatta αλλά και όλους τους τοπικούς παράγοντες στα νησιά – σταθμούς, για την μεγάλη συνεισφορά τους στην επιτυχία του αγώνα.

Νικητές στην Aegean Regatta αναδείχθηκαν τα σκάφη ANATELOYSA AFODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό στην κατηγορία ORCi και το DRAGON του Γιάννη Μιτακίδη, στα ORC Club.

Tα τρία πρώτα σκάφη ήταν:

ORCi

ΑΝΑTELOUSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό

CODE ZERO-MASTIHASHOP με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη

ERYTOS II-COSMOTEμε κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο και Σταύρο Τσάβαλο

ΟRC Club

DRAGON με κυβερνήτες τους Γιάννη Μυτακίδη, Μάρκο Παγούδη

AFRODITI – SOLARIS με κυβερνήτη τον Βασίλη Μηλιώτη

IPSIPILI με κυβερνήτη τον Δημήτρη Σοφιτσή

Ειδικό αναμνηστικό κύπελλο δόθηκε από τους διοργανωτές στη μνήμη του τραγουδιστή Νίκου Παπάζογλου, ο οποίος τιμούσε πάντα με την παρουσία του την Aegean Regatta.

Oλοι οι ιστιοπλόοι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τον αγώνα αλλά και από τη φιλοξενία των κατοίκων της Σκύρου, της Χίου και τη Σάμου, των σταθμών δηλαδή της φετινής διοργάνωσης.

Η Aegean Regatta διοργανώθηκε για 18η χρονιά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ενώ τον αγώνα υποστηρίζουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι Σκύρου, Χίου και Σάμου.

Xορηγός της Aegean Regatta είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για πέμπτη συνεχόμενη φορά και Χορηγός το Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2018 είναι ο Ν.Ο. Χίου, και συνδιοργανωτές Ομιλοι οι : Α.Ο. Αιγαίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Λέρου και Ν.Ο. Σάµου

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.aegeanregatta.gr

www.facebook.com/Aegean.Regatta Photo credit: Νίκος Παντής

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...