Τα μονοπάτια της Η.Ν. Κάσου είναι το αύριο του εναλλακτικού τουρισμού του νησιού !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα : Τα μονοπάτια της Η.Ν. Κάσου είναι το αύριο του εναλλακτικού τουρισμού του νησιού !

 

  Επτά διαδρομές σε 55  χιλιόμετρα σε οδηγούν σε 74 πανέμορφα τοπία για να θαυμάσει  κάποιος την ομορφιά της Η.Ν.Κάσου. Το μόνο που χρειάζεται είναι κατάλληλα ρούχα και παπούτσια, νερό κι αγάπη για το περιβάλλον!

 

  Τα μονοπάτια της Η.Ν.Κάσου είναι γεγονός ! Με πρόγραμμα, σηματοδότηση, πολλές εναλλαγές και δυνατότητες να επισκεφτεί κανείς πανέμορφες παραλίες, ιστορικά σπήλαια, γραφικά μοναστήρια μυρίζοντας θυμάρι κι αναπνέοντας τον καθαρό αέρα του νησιού.

 

    Ένα νέο κεφάλαιο στην τουριστική αξιοποίηση του άνοιξε κι επίσημα εδώ και λίγες μέρες. Ο Δήμος Ηρωϊκής Νήσου Κάσου, συνεπικουρούμενος από τους περιπατητές - μια παρέα ανθρώπων που χρόνια τώρα “αλωνίζει” το νησί – δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες , εκτός από τα μπάνια, το καλό φαγητό, τη μοναδική φιλοξενία και την υπέροχη μουσική, να επισκεφτούν και τα απόκρυφα “διαμάντια “ του τόπου μας.

 

 Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος με τον υπεύθυνο της "Paths of Greece" Φοίβο Τσαραβόπουλο που υλοποίησε το έργο,  και τον  πρόεδρο της ΚΟΔΕΔΗΚ και δημοτικό σύμβουλο που  αποτέλεσε την  ψυχή του όλου εγχειρήματος  παρουσίασαν και τα αρχαία μονοπάτια του νησιού μας.

 

  Η παρουσίαση ξεκίνησε με αγιασμό και χαλαρή πεζοπορία την Δευτέρα 25 Ιουλίου από το Πόλι, πεζοπορώντας το αρχαίο μονοπάτι που ένωνε το Αρχαίο Κάστρο με τον Εμπορειό μέσω της Παναγίας για να καταλήξουν οι περιπατητές  στο Φρυ στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου.

 

    Στη συνέχεια ο Φοίβος Τσαραβόπουλος παρουσίασε αναλυτικά στο κοινό τις επτά πεζοπορικές διαδρομές και προβλήθηκαν διαφάνειες της άγριας ομορφιάς της Η.Ν.Κάσου τόσο από το υλικό της "Paths of Greece" όσο και από της ιστοσελίδα των "Περιπατητών". Η βραδιά έκλεισε με σκοπούς της μουσικής παράδοσης του νησιού μας.

     

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...