Σύλληψη 28χρονου για κατοχή 3.180 κροτίδων στην Χάλκη!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων και βεγγαλικών, εν όψει των εορτών του Πάσχα

Συνελήφθη στη Χάλκη 28χρονος ημεδαπός
για κατοχή ειδών πυροτεχνίας

Κατασχέθηκαν 3.180 τεμάχια κροτίδων

Οι πολίτες και ιδίως οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα

Συνελήφθη χθες (15-04-2014) το πρωί στη Χάλκη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης, ένας 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή ειδών πυροτεχνίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών-κροτίδων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον 28χρονο και βρέθηκαν στην κατοχή του 3.180 τεμάχια τυποποιημένων κροτίδων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:

?    Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
?    Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
?    Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
?    Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
?    Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
?    Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
?    Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς, με σκοπό να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.

Οι έλεγχοι των Αστυνομικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχιστούν αμείωτα στοχεύοντας στην αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων - βεγγαλικών, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...