Σύλληψη ενός ακόμη μέλους εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μετανάστες με έδρα την Κω

Στο πλαίσιο διεξαγωγής περαιτέρω ερευνών για την αποδόμηση και εξάρθρωση της εν θέματι εγκληματικής οργάνωσης και έπειτα από αξιοποίηση κατάλληλων πληροφοριών των στελεχών Γρ. Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Κω, εντοπίστηκε και συνελήφθη άλλος ένας αλλοδαπός μέλος του κυκλώματος, πρωινές ώρες της 19-06-2021.

Συγκεκριμένα, ο ρόλος του στο οργανωμένο κύκλωμα φέρεται να είναι η παραλαβή των παράνομα εισερχόμενων αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ελλάδα χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τις Ελληνικές Αρχές ώστε να μην καταγραφούν – χαρτογραφηθούν, η μεταφορά τους σε ξενοδοχειακά καταλύματα και στη συνέχεια η προμήθειά τους με αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να μεταβούν στην ενδοχώρα ή στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ ο προαναφερόμενος αλλοδαπός, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Επιπρόσθετα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Μαλακάσας, ένας από τους αλλοδαπούς που αναζητούνταν ως αρχηγικά μέλη του εν λόγω οργανωμένου κυκλώματος, για τον οποίο εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, εκ των οποίων ένα του Ανακριτή Κω από τον Φεβρουάριο του 2021 και ένα από τον Ανακριτή Ρόδου από τον Μάιο του 2021.

Σε συντονισμένη επιχείρηση στελεχών ΔΑΠΘΑΣ και στελεχών του Γρ. Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, συνελήφθη ο ως άνω αλλοδαπός και αναμένεται η μεταγωγή του στην Κω από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω και η προσαγωγή του ενώπιον του αρμόδιου Ανακριτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Λιμενική Αρχή Κω και από την ΔΑΠΘΑΣ, με σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη των εμπλεκομένων για τους οποίους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης τόσο στην Κω όσο και στη Ρόδο, αλλά και την διασύνδεσή τους και με έτερα μέλη του υπόψη κυκλώματος.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...