Σύλληψη διακινητή μετά από καταδίωξη στην Κω

Τις απογευματινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να έχει ήδη αποβιβάσει αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην παραθαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά της Κω και να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τα τουρκικά παράλια.

Ακολούθησε καταδίωξη και το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με σκοπό την ακινητοποίηση του ταχυπλόου, με αρνητικά αποτελέσματα. Ο χειριστής του Τ/Χ πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς και προσπάθησε να εμβολίσει το περιπολικό. Στη συνέχεια, το ταχύπλοο συγκρούστηκε με το περιπολικό σκάφος στην πρύμνη του, στο οποίο προκλήθηκαν υλικές ζημιές που δεν επηρέασαν την αξιοπλοΐα του. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η βύθιση του ταχυπλόου σκάφους καθώς και ο ελαφρύς τραυματισμός του διακινητή, ο οποίος περισυνελέγη από το περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκε στον λιμένα της Κω. Ο αλλοδαπός παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Σε περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Κω με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ της Κω. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...