Συνταγή της Μεγάλης Παρασκευής - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Μεγάλη Παρασκευή
Γαριδοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμός μισού λεμονιού
Ξύσμα ενός λεμονιού
8 μεγάλες γαρίδες
8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 μάτσο ρόκα πλυμένη και στεγνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, το κρεμμύδι, το λεμόνι, το ξύσμα, το λάδι, το πιπέρι και τον μαϊντανό. Προσθέτετε τις γαρίδες καθαρισμένες και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 20 λεπτά. Βγάζετε τις γαρίδες από την μαρινάτα τους και τις τοποθετείτε σε ταψάκι και από εκεί στο γκριλ για 5 λεπτά. Σε μια πιατέλα στρώνετε τη ρόκα, βάζετε από πάνω τα ντοματίνια, τις γαρίδες και τέλος, περιχύνετε με τη μαρινάτα τους.

(Αν θέλουμε δεν βάζουμε λάδι)

Φωτογραφικό υλικό

Comments

Την Μεγαλη Παρασκευη, δεν τρωμε ουτε λαδι.
Αρα η συνταγη, ακυρη!
Και νηστεια με γαριδες και χταποδακια.. αστο.
ΝΗΣΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΩΣ ΛΙΤΑ!

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...