Συνάντηση της προέδρου του ΕΟΤ Αντζελας Γκερέκου με την πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών – Εμπόρων –Επιχειρηματιών Η. Ν. Κάσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάσος 10/5/2023

 

Την Τρίτη 9 Μαίου 2023 η Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών – Εμπόρων –Επιχειρηματιών Η. Ν. Κάσου κα Τσακίρη Μαρία είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου . Κατά την συνάντηση η Κα Τσακίρη προσέφερε ένα πλούσιο καλάθι με τοπικά προιόντα της Κάσου προσφορά των επιχειρηματιών του νησιού και συζήτησαν εκτενώς τη δυνατότητα προβολής και προώθησης της Κάσου ως έναν Τουριστικό Προορισμό για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Κάσος διαθέτει ένα εξαιρετικό δίκτυο 7 περιπατητικών διαδρομών μέσα από τις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί την άγρια ομορφιά των τοπίων της Κάσου και να ζήσει μοναδικές στιγμές ! Επίσης αναφέρθηκε στο Περιβαλλοντικό προφίλ του νησιού δεδομένου ότι διαθέτει ήδη ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης και τα υπόλοιπα στερεά απορρίμματα μεταφέρονται με container στη Ρόδο οπότε το νησί είναι Zero waste island !

Συνδυάζοντας τις ποικίλες ενδιαφέρουσες πτυχές του νησιού μας , όπως γαστρονομία , παραδοσιακά πανηγύρια , παραδοσιακή Αρχιτεκτονική , μουσική παράδοση , Μονοπάτια , και σεβασμός στο Περιβάλλον μπορούμε να αναδείξουμε την Κάσο ως ένα από τα μικρά διαμάντια του Αιγαίου !  Αναφέρθηκε στην αναβαθμισμένη ακτοπλοική συγκοινωνία του νησιού και τις δυνατότητες των τουριστών να προσεγγίσουν την Κάσο από τα γειτονικά νησιά Κρήτη , Κάρπαθο και Ρόδο τόσο ακτοπλοικά όσο και αεροπορικά.

 Παράλληλα προτάθηκε από τον Σύλλογο μας μια ενισχυμένη προβολή του νησιού το έτος 2024 ενόψει του Εορτασμού της Επετείου των 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Κάσου .

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ συμφώνησε να προβάλει την Κάσο ως τουριστικό προορισμό μέσω της πλατφόρμας Visit Greece όπου εκατομμύρια πολίτες έχουν πρόσβαση Διεθνώς και έτσι μπορούμε να αναδείξουμε τις ιδιαιτερότητες του νησιού και τα τοπικά προιόντα του και έτσι ξεκινά μια στενή συνεργασία με τη βοήθεια του ΕΟΤ για την γενικότερη προβολή του

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...