Συνάντηση με την νέα Γενική Γραμματέα  Νησιωτικής Πολιτικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Συνάντηση με την νέα Γενική Γραμματέα  Νησιωτικής Πολιτικής

Την Δευτέρα 11/11, αντιπροσωπεία, αποτελούμενη ο   πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας κ. Γιάννης Φραγκούλης και ο ταμίας κ. Κύκκος Λουκάς,  πραγματοποίησαν την πρώτη ενημερωτική συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

 

                    Αρχικά, τα μέλη του ΔΣ ευχήθηκαν στην κ. Καλογήρου  καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα και της προσφέρθηκε αναμνηστική φωτογραφία του Καστελλορίζου. Ακολούθησε μια συζήτηση σχετικά με τα  θέματα που απασχολούν τους απανταχού Δωδεκανήσιους. Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στα ακόλουθα:


- Εκκρεμεί η οριστικοποίηση του οργανογράμματος του Νοσοκομείου Καρπάθου και η εξέταση ικανοποίησης συναφών αιτημάτων του Δήμου Κάσου

-   Υπάρχει ανάγκη  για την επέκταση εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδυνάμου και για τους συμπατριώτες της παροικίας μας, ενέργεια που θα τονώσει τις οικονομικές δραστηριότητες στα νησιά μας, ιδιαίτερα κατά την χειμερινή περίοδο

-    Πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα άδικης όσο και υπερβολικής χρέωσης των  ΕΛΤΑ. Συγκεκριμένα σήμερα υπάρχει επιβάρυνση   ποσού 6€ για τηλεφωνική επιταγή από 1€ έως 6000€, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη κάποιας κλιμάκωσης.         ανάλογα με το ύψος του ποσού.

-   Παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση της  διαδικασίας Κτηματογράφησης λόγω της διαχρονικής υποστελέχωσης των Υποθηκοφυλακείων των νησιών.

-   Εκκρεμεί  η υλοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης επικουρικών ιατρών και λοιπού προσωπικού στα ΠΠΙ και Κ.Υ.,  για την οποία  δεν χρειάζεται να υπάρχει κενή θέση, αρκεί μια αίτηση προς την 2η ΥΠΕ και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μικρότερο του ενός μήνα, γίνεται η πρόληψη.

-    Εκκρεμεί απόφαση (σε συνεννόηση με διοίκηση ΟΛΠ) για την τοποθέτηση ΙΝ αφιερωμένου στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη,  σε χώρο του λιμένα Πειραιά, ο οποίος θα λειτουργεί με ευθύνη του Συλλόγου Συμαίων και η όλη δαπάνη καλύπτεται από δωρεά συμπατριώτη.

- Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών άρχισε ενάλια  αρχαιολογική  έρευνα στη νήσο Κάσο στα πλαίσια τριετούς ερευνητικού προγράμματος, το οποίο θα υλοποιηθεί μεταξύ των ετών 2019-2021. Η συνδρομή του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής μπορεί να είναι καθοριστική στην επιτυχή διεξαγωγή της έρευνας.

 

           Μετά τη συνάντηση, υπήρξε μια αίσθηση ικανοποίησης από όλους τους παρευρισκόμενους και κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια.

          

  Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...