Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Γιώργου Σπανού απο την Κατερίνα Εμμανουήλ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΑΝΟΥ

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο ενός ανθρώπου που υπήρξε για μένα, όπως και για πολλούς άλλους, μεγάλος! Γιατί ο Γιώργος Σπανός υπήρξε μεγάλος στο ανάστημα, μεγάλος και στην ψυχή! Μια ψυχή, που τόσο απλόχερα μοίραζε σε όλους και που όσοι τον γνωρίζαμε καλύτερα, ξέραμε ότι ήταν πάντα εκεί, ακόμα και όταν δεν ήταν δίπλα μας.

Υπήρξε μια σημαντική και διακριτή προσωπικότητα, με σημαντική πορεία στον επιχειρηματικό τομέα. Με καταγεγραμμένη αγάπη και πολλαπλή προσφορά στον τόπο καταγωγής του συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη των νησιών μας. Ποτέ τα νησιά μας δεν ήταν τόσο κοντά. Υπήρξε ο άνθρωπος, που ουσιαστικά ένωσε τα Δωδεκάνησα και στήριξε τις τοπικές οικονομίες, ιδιαίτερα των μικρών νησιών, σε δύσκολους καιρούς. Τα νησιά μας του οφείλουν πολλά.

Αυτοδημιούργητος και με κοινωνικές ευαισθησίες, κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή. Και αυτό το έκανε με σκληρή δουλειά, συνέπεια, αφοσίωση, αυταπάρνηση, ταπεινότητα και άδολη αγάπη για τον τόπο του, που δεν ξέχασε ποτέ. Πάντοτε ανταποκρινόταν άμεσα οπουδήποτε ζητήθηκε η συνδρομή του. Κάποιες φορές πάλι, χωρίς καν να του ζητηθεί, έσπευδε να συνδράμει κάθε προσπάθεια, ατομική ή συλλογική, που πίστευε ότι ήταν προς όφελος των νησιών μας. Άφησε δυνατό το αποτύπωμά του στην περιοχή των Δωδεκανήσων, με το έντονο και διαρκές ενδιαφέρον του και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τους συμπολίτες μας.

Γνώριζε καλά να αγωνίζεται χωρίς να σκύβει το κεφάλι στις δυσκολίες, να παλεύει  γι΄αυτά που πίστευε και να στέκεται στην ουσία και όχι στην επιφάνεια.

Υπήρξε άριστος οικογενειάρχης, μα πάνω απ’όλα υπήρξε άνθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια, συνέπεια και βαθύ το αίσθημα της ευθύνης. Ευθύς, ειλικρινής και πάντα δίκαιος.

Κανείς, ακόμα και μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν ήθελε να πιστέψει ότι θα έχανε τη μάχη για τη ζωή, που έδινε με αξιοπρέπεια το τελευταίο διάστημα.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της ροδίτικης γης, που θα σε σκεπάσει!

Καλό ταξίδι κύριε Γιώργο!!!»

Κατερίνα Α. Εμμανουήλ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...