Στο πλευρό των εργαζομένων στον τουρισμό το Κίνημα Αλλαγής

Κίνημα Αλλαγής

- Ν.Ε. Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

- Ρόδος,  22 Μαΐου 2020

- Αφού η υγειονομική κρίση δείχνει να τίθεται υπό έλεγχο στη χώρα μας αρχίζει η επόμενη μέρα για όλους. Η οικονομία της χώρας που για δύο μήνες είχε μπει στον πάγο πρέπει να επανεκκινήσει. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μόλις χθες μια σειρά από μέτρα τόνωσης της οικονομίας και στήριξης των εργαζομένων. Όμως δείχνουν σαν να μην βλέπουν την πραγματικότητα. Τα μέτρα είναι ελλιπή χωρίς να απαντούν στις προκλήσεις των καιρών.

            Πιο συγκεκριμένα, οι κυρίως πληττόμενοι θα είναι οι εποχιακοί υπάλληλοι οι οποίοι περίμεναν να εργαστούν τη σεζόν του καλοκαιριού είτε στα ξενοδοχεία είτε στο χώρο της εστίασης. Έχοντας χάσει ήδη δύο μήνες όπου θα εργαζόντουσαν και με όλες τις προβλέψεις να αναφέρονται σε σεζόν δύο μηνών –κι αν-, περίμενε κανείς από τους κυβερνώντες ένα πιο ολοκληρωμένο και μελετημένο σχέδιο ώστε αυτοί οι άνθρωποι να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Αυτό δεν συνέβη!

            Το Κίνημα Αλλαγής, όπως κάνει πάντα,  υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και αντλεί τη δύναμή του και το όραμά του από αυτούς. Για αυτό βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους και στηρίζει το δίκαιο αίτημα τους, για πραγματική και ουσιαστική στήριξη σ’ αυτή τη πρωτοφανή τουριστική κρίση. Από τη πρώτη στιγμή προτείναμε σειρά από μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, δυστυχώς η κυβέρνηση δεν μας άκουσε.

            Σε τοπικό επίπεδο στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων. Γι’ αυτό και θα είμαστε παρόντες και καλούμε όλο το Ροδιακό λαό να συμμετέχει στην κινητοποίηση που ανακοίνωσε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 και ώρα 05:00 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου της Ρόδου.

 

Κίνημα Αλλαγής

Ν.Ε. Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...