Στο Καστελόριζο για εξετάσεις η Ελληνική Ομοσπονδία Οφθαλμολογικών Εταιρειών και οι Γιατροί του Κόσμου

Στους ακρίτες των Δωδεκανήσων στρέφουν το βλέμμα τους το επόμενο δεκαήμερο η Ελληνική Ομοσπονδία Οφθαλμολογικών Εταιρειών (Ε.Ο.Ο.Ε.), οι Γιατροί του Κόσμου και η φαρμακευτική εταιρεία Novartis, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη», αποδεικνύοντας έμπρακτα σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας ότι η πίστη στον άνθρωπο και τη φροντίδα του αποτελούν διαχρονικές αξίες!

Το μεγάλο, Πανελλήνιο Πρόγραμμα Ενημέρωσης του Κοινού για τις σοβαρές οφθαλμολογικές παθήσεις που πραγματοποιείται από την Ελληνική Ομοσπονδία Οφθαλμολογικών Εταιρειών (Ε.Ο.Ο.Ε.) σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis, «καταπλέει» στο Καστελόριζο, όπου από την Πέμπτη 27 έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ οφθαλμολογικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού, ενώ θα γίνει και «Αναδοχή» κατοίκων του νησιού για ένα χρόνο, οι οποίοι θα διαγνωσθούν με σοβαρές οφθαλμολογικές παθήσεις.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Πέμπτη ώρες 16:00 – 20:00, Παρασκευή – Κυριακή ώρες 09:00 – 14:00). Όσοι από τους κατοίκους διαγνωσθούν με κάποια σοβαρή οφθαλμολογική πάθηση που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την όρασή τους, θα παραπέμπονται στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και τα έξοδα θα καλύπτονται από τη Novartis.

Παράλληλα, το Σάββατο 29 Ιουνίου, στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μεγίστης θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό από τον Διευθυντή Οφθαλμίατρο του Οφθαλμιατρείου Αθηνών, Γεν. Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οφθαλμολογικών Εταιρειών κύριο Ευστράτιο Παροικάκη και τον Χειρουργό - Παιδοφθαλμίατρο, Πρόεδρο της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας κύριο Νικόλαο Κοζέη, που θα βρίσκονται στο νησί. Στην εκδήλωση θα ανακοινωθεί και η αναδοχή του νησιού για ένα έτος, ενώ έχουν προσκληθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Υπέρτιμος και Έξαρχος Νοτίου Αιγαίου Πελάγους κ. κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Ι. Μαχαιρίδης, βουλευτές Δωδεκανήσου όλων των κομμάτων, ο Διοικητής της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου κ. Ι. Ευδοκιμίδης, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χ. Καλογήρου, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αν. Κουσουρνάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Χρήστος Μαντάς και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Β. Παπανικόλας.

Η επιλογή του Καστελόριζου ως κορωνίδα του Προγράμματος, έχει διττό στόχο: αφενός, να καταγράψει τις ανάγκες και να ενισχύσει την υγειονομική φροντίδα των κατοίκων περιοχών που βρίσκονται μακριά από το κέντρο και αφετέρου, να τονίσει το συμβολισμό των ακριτών μας και της προσφοράς τους στην πατρίδα μας, σε μια περίοδο μεγάλης ηθικής και οικονομικής κρίσης, η οποία ξεπερνά τα στενά όρια της χώρας μας.

Το Πρόγραμμα, με τίτλο «Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη», ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2012 και έχει διάρκεια ενός έτους. Οι δράσεις του περιλαμβάνουν επιστημονικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια, καθώς και οφθαλμολογικές εξετάσεις από κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...