Στο δρόμο καλύτερης αξιοποίησης μπαίνει το φράγμα Απολακκιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Στο δρόμο καλύτερης αξιοποίησης μπαίνει το φράγμα Απολακκιάς

Μία νέα προσπάθεια καλύτερης λειτουργίας και αξιοποίησης του φράγματος της Απολακκιάς αποφασίσθηκε χθες το απόγευμα σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθκε στην Απολακκιά. Το παρόν έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραμαρίτης, ο γενικός διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Γιάννης Πουλής, ο πρόεδρος της κοινότητας Τσαμπίκος Καραγιάννης και ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του ΤΟΕΒ (Τομέας Εγγείων Βελτιώσεων) και κάτοικοι της περιοχής.

Το θέμα συζήτησης ήταν η βελτίωση λειτουργίας του φράγματος και η σωστή διαχείριση του. Ακούσθηκαν πολλές απόψεις, αναλύθηκαν οι προοπτικές και συμφωνήθηκε ο ορισμός τριμελούς επιτροπής η οποία θα καταγράψει τους χρήστες του νερού του φράγματος και τις μερίδες που ποτίζονται από το φράγμα. Μετά από αυτή την καταγραφή θα ακολουθήσει η δημιουργία νέου καταστατικού του ΤΟΕΒ και το οποίο και θα αναλάβει τα περαιτέρω, πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Το ευχάριστο της όλης συζήτησης απέδειξε την καλή συνεργασία Περιφέρειας-Δήμου και ΔΕΥΑΡ και η βούληση των εμπλεκομένων φορέων για την σωστή επαναλειτουργία του φράγματος, κάτι που θα βοηθήσει τα μέγιστα την γεωργοκτηνοτροφική ανάπτυξη της περιοχής.

Ακολούθως η συζήτηση άνοιξε με τους αγρότες να διαμαρτύρονται για τις τεράστιες ζημιές που έχουν από την παρουσία των ελαφιών που η μεγάλη αύξηση τους τα οδηγεί μέσα στις κατοικημένες περιοχές, όπου καταστρέφουν κάθε βλάστηση. Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης, όσο και ο βουλευτής υποσχέθηκαν πως θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους για να βρεθεί λύση, η οποία θα πρέπει να δοθεί από του Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...