Στη Σύμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Π. Πικραμένος και ο υφυπουργός Αλκ. Στεφανής

Στη Σύμη βρέθηκαν χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος και ο υυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεανής και συναντήθηκαν με την δημοτική αρχή και εκπροσώπους τοπικών φορέων. Ο αντιδήμαρχος νικήτας Γρύλλης για την συνάντηση έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο facebook: Επίσκεψη πραγματοποίησαν στον Δήμο Σύμης ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κος Παναγιώτης Πικραμένος και ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Κος Αλκιβιάδης Στεφανής.
Τα θέματα τα οποία τέθηκαν σε συζήτηση είναι τα εξής.
* Μεταναστευτικό, το οποίο είναι φλέγον και αφορά τα νησιά μας .
Οι ένοπλες δυνάμεις δεν φοβούνται.
Εμείς αναλύουμε την κατάσταση, εκτιμούμε και σχεδιάζουμε.
Το πρώτο είναι ότι οφείλουμε να συγχαρούμε τα στελέχη τα οποία εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή.
Κάνουν καταπληκτική δουλειά οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Πρέπει ως Έλληνες να είμαστε και ήσυχοι και υπερήφανοι για τη δουλειά τους.
Και το δεύτερο, ανέδειξε κάτι η κρίση αυτή. Ανέδειξε ξανά την άδολη αγάπη του Έλληνα για την πατρίδα και αυτό το εισπράτουμε από όλα τα επίπεδα της χώρας μας.
Νέα παιδιά, ηλικιωμένοι άνθρωποι, γυναίκες, νέοι δηλώνουν καθημερινά ότι είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν, ο καθένας με τον τρόπο του, την πατρίδα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και είναι το θετικό.
* Ενίσχυση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τον εκσυγχρονισμό τόν μέσων πού διαθέτουν

* ο Δήμαρχος Σύμης έθεσε στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης το κρίσιμο θέμα της υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων του νησιού μας, η οποία διακυβεύεται η ελλείψει ιατρικού προσωπικού στο νησί αλλά και την αναβάθμιση του Πολυδύναμου ιατρείου σε Γυαλό και Χωριό.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η πολιτεία έχει την καλή πρόθεση να επιλύσει το πρόβλημα αποστέλλοντας εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Εντούτοις, η άρνηση των ιατρών να μεταβούν στο νησί μας, μάς καθιστά έρμαιο της δυνητικής βούλησης του εκάστοτε ιατρού, να δεχθεί ή όχι την πρόταση του Υπουργείου Υγείας.

Εύλογα γίνεται σαφές ότι δύσκολα κάποιος θα μεταβεί σε ένα ακριτικό νησί, για να αναλάβει καθήκοντα ως ιατρός. Οι λόγοι είναι αντικειμενικοί και υποκειμενικοί. Η έννοια της επιστράτευσης ιατρών για την κάλυψη των αναγκών των ακριτικών νησιών δεν έχει τεθεί επί τάπητος και η κατάσταση δυσχεραίνεται, με τους εξαγριωμένους κατοίκους να βάλλουν κατά του Δήμου , και δικαιολογημένα, κατηγορώντας μας για ολιγωρία.

Σαφέστατα, ως δήμος κάνουμε ο,τι είναι δυνατό και περνάει από το χέρι μας, για να επιλύσουμε και να αμβλύνουμε την κατάσταση. Παρ' όλα αυτά δεν είναι στο χέρι κανενός δημοτικού συμβουλίου να επιβάλει σε ιατρούς να αναλάβουν καθήκοντα στο νησί μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Θεωρούμε ότι η πολιτεία οφείλει να λάβει υπόψη της τα κενά που δημιουργούνται στα ακριτικά μας νησιά από ιατρούς που αρνούνται να μεταβούν. Μια λύση είναι να απορροφηθούν περισσότεροι στρατιωτικοί γιατροί με το σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων, με σκοπό να επιστρατεύονται αργότερα και να εκτελούν καθήκοντα, όπου τους ανατίθενται, χωρίς δικαίωμα επιλογής από την πλευρά των ιατρών. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που συμβαίνει με τους απλούς στρατιωτικούς.

Είναι ο μόνος τρόπος να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα που παρατηρείται στα νησιά μας. Από την άλλη θα συμβάλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στα ιατρικά κέντρα που παραμένουν κλειστά, όπως το δικό μας σύγχρονο ιατρικό κέντρο του «Χωριού», πάρα το γεγονός ότι δαπανήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την αποπεράτωσή του.

Καταλήγοντας, σάς ενημερώνουμε ότι στα νησιά μας το φλέγον ζήτημα είναι αυτό της υγείας και η απάντηση που παίρνουμε διαχρονικά είναι ότι κανένας γιατρός δεν θέλει να έρθει στα νησιά μας. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια. Σε μια περιοχή που βάλλεται από τις διεκδικήσεις των «Απέναντι», καλό θα ήταν να τίθενται όλες οι βάσεις για την ασφαλή διαβίωση των κατοίκων μας. Άλλως θα παρατηρηθούν φαινόμενα εσωτερικής μετανάστευσης, καθιστώντας τα νησιά έρημα και πιο ευάλωτα σε κάθε είδους διεκδικήσεις.

Διαχρονικά ο στρατός έχει δώσει αρκετές φορές λύσεις σε πολλά προβλήματα που ταλανίζουν την πολιτεία μας. Τώρα καλείται να επιτελέσει και αυτό το καθήκον, ήτοι της κάλυψης των ιατρικών αναγκών των κατοίκων μας, ώστε να δίνεται εντολή για μετάβαση ιατρικού προσωπικού στα νησιά μας και να εκτελείται!!!

Συνεπώς, κατά την άποψή μας αυτή είναι η λύση, για να διαθέτουμε ιατρούς στα νησιά μας. Απορρόφηση περισσότερων στρατιωτικών ιατρών για την μετέπειτα πλήρωση και επάνδρωση των ιατρείων των απομακρυσμένων περιοχών βάσει των αναγκών της εκάστοτε περιοχής».

Δεσμεύθηκαν και συμφώνησαν με την πρόταση του Δημάρχου και για την εξεύρεση λύσης στο φλέγον ζήτημα της υγείας

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...