Στη Ρόδο για πρώτη φορά τα δύο υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια “VikingSaturn” και “AIDAprima”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Στη Ρόδο για πρώτη φορά τα δύο υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια “VikingSaturn” και “AIDAprima

 

Από τα δημοφιλέστερα λιμάνια κρουαζιέρας η Ρόδος, κορυφαίος τουριστικός προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες, καθώς η  πλούσια ιστορία της και ο πολιτισμός αιώνων, τα εντυπωσιακά Μνημεία και αξιοθέατα, οι μοναδικές τοπικές γεύσεις και η γνωστή ροδίτικη φιλοξενία,  μαγνητίζουν τους χιλιάδες επισκέπτες της κάθε χρόνο, ανάμεσα τους και τους επιβάτες κρουαζιεροπλοίων.

Ο Δήμος Ρόδου, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, εκπρόσωποι του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσουκαι τουριστικοί φορείς του νησιού, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στους κυβερνήτες, αξιωματούχους, πλήρωμα και φυσικά στους επιβάτες και των δύο εντυπωσιακών υπερπολυτελών κρουαζιεροπλοίων των εταιρειών VikingCruises και AidaCruises,που προσέγγισαν σήμερα Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023,,για πρώτη φορά το λιμάνι της Ρόδου, μεταφέροντας συνολικά περισσότερους από 4300 επιβάτες στο νησί.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τακρουαζιερόπλοια:  VikingSaturn”μήκους 228 μέτρων, χωρητικότητας 930 επιβατών κυρίως Αμερικανών και 500 ατόμων πλήρωμα,το οποίο ήλθε από την Μύκονο και θα συνεχίσει το ταξίδι του για Λεμεσσό, καθώς και το κρουαζιερόπλοιο “Aidaprima” μήκους  300 μέτρων, χωρητικότητας 3300 επιβατών, οι περισσότεροι Γερμανοί και 900  ατόμων πλήρωμα, που ήλθε στη Ρόδο από τον Πειραιά και συνεχίζει για το ΠορτΣάϊντ.

Στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου μοίρασαν στους τουρίστες έντυπο και ψηφιακό πληροφοριακόυλικό για το νησί,ενώ απαντούσαν στις ερωτήσεις τους για τα αξιοθέατα που προλαβαίνουν να επισκεφθούν στο νησί.

Όλοι οιπαρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο και ακολούθησε η εθιμοτυπική διαδικασία ανταλλαγής πλακετών και δώρων μεταξύ του αντιδημάρχου ΤουρισμούΔιεθνών και Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Ταρασλιά με τους κυβερνήτες και  των δύο κρουαζιεροπλοίων.

«Η αποφασιστικότητα του Δήμου Ρόδου, η στρατηγική του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου προς την κατεύθυνση εκσυγχρονισμού του τουριστικού λιμένα Ρόδου, αλλά και η αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού της Ρόδου, οδηγούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, εδραιώνοντας τη Ρόδο, κάθε χρόνο και περισσότερο, στην αγορά κρουαζιέρας και στις επιλογές προσεγγίσεων των διεθνών εταιρειώνκρουαζιέρας» υπογράμμισε ο κ.Ταρασλιάς.

 

Παρόντες στην υποδοχή του κρουαζιεροπλοίου και την τελετή απονομής τιμητικών πλακετών ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Βασίλης Παπαοικονόμου, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Ρόδου και άλλων τοπικών αρχών, καθώς και ο τουριστικός πράκτορας Παύλος Γεωργιάδης, το πρακτορείο του οποίου πρακτορεύει στη Ρόδο τις  εταιρείες κρουαζιέρας “VikingCruises” και  “AidaCruises”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τουριστικό – ναυτιλιακό πρακτορείο «Γεωργιάδης–Τουρισμός-Πρακτορεύσεις» δραστηριοποιείται με επιτυχία στο νησί από το 1903 και φέτος κλείνει 120 χρόνια λειτουργίας.

Σύμφωνα δε με τον ναυτιλιακό πράκτορα, 4ης γενιάς πλέον, Παύλο Γεωργιάδη, τα πλοία της  εταιρείας “VikingCruises” έχουν περισσότερες από 35 αφίξεις κάθε χρόνο στη Ρόδο και της “AidaCruises” έχουν μονίμως και καθ΄ όλη τη χρονιά  προσεγγίσεις στο λιμάνι της Ρόδου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Εξελέγησαν χθες τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για την επόμενη...
Σήμερα η νέα δημοτική αρχή, δήμαρχος Αλέξης Κολιάδης, αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Χαλκιάς και ο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...