Στη Ρόδο ένας ζωντανός θρύλος της παγκόσμιας ποδηλασίας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                              

Ρόδος 23-10-2021

- Στη Ρόδο ένας ζωντανός θρύλος

της παγκόσμιας ποδηλασίας!

- Ένας ζωντανός θρύλος της παγκόσμιας ποδηλασίας, ο Sean Kelly, θα βρεθεί

 

στη Ρόδο αυτή την εβδομάδα προκειμένου να συμμετάσχει στο 1ο RhodesBikeFestival, που διοργανώνει η εταιρεία «RODOSCYCLING». 

- Ο John James 'Sean' Kelly (γεννημένος στις 24 Μαΐου 1956) είναι Ιρλανδός πρώην επαγγελματίας ποδηλάτης δρόμου, ένας από τους πιο επιτυχημένους ποδηλάτες δρόμου της δεκαετίας του 1980 κι ένας από τους καλύτερους κλασικούς αναβάτες όλων των εποχών. Από το 1977, οπότε έγινε επαγγελματίας μέχρι τη «συνταξιοδότηση» του το 1994, κέρδισε εννέα «κλασικά μνημεία» και 193 επαγγελματικούς αγώνες, συνολικά. Κέρδισε το Παρίσι -Νίκαια επτά συνεχόμενα χρόνια και το πρώτο UCI Road World Cup το 1989. Νικητής σε ένα Grand Tour,

το 1988 Vuelta a España, κέρδισε τέσσερις πράσινες φανέλες στο Tour de France και είχε πολλές νίκες στο Giro di Lombardia, Μιλάνο-Σαν Ρέμο, Παρίσι-Ρουμπέ και Λιέγη-Μπαστόν-Λιέγη, καθώς και τρεις επιλαχούσες θέσεις στο μοναδικό «Μνημείο» που δεν κατάφερε να κερδίσει, τον Γύρο της Φλάνδρας. Άλλες νίκες περιλαμβάνουν, το Critérium International, το Grand Prix des Nations και μικρότερους αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των Tour de Suisse, Tour of the Basque Country και Volta a Catalunya.

Ο Κέλι κέρδισε δύο φορές χάλκινα μετάλλια (1982, 1989) στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Αγώνων Δρόμου και τερμάτισε 5ος το 1987, τη χρονιά που

ο συμπατριώτης του Stephen Roche κατέκτησε το χρυσό. Κατατάχθηκε πρώτος στο Νο.1 όταν εισήχθη η κατάταξη FICP τον Μάρτιο του 1984, θέση που κατείχε για ρεκόρ πέντε χρόνων. Από τους συνολικούς βαθμούς κατάταξης της καριέρας, ο Κέλι είναι ο δεύτερος καλύτερος ποδηλάτης όλων των εποχών μετά τον Eddy Merckx. Στη σεζόν 1984, πέτυχε 33 νίκες.

 

 

Καριέρα μετά το ποδήλατο

Ο Κέλι είναι σχολιαστής για τις αγγλόφωνες υπηρεσίες του Eurosport, κι έχει ιδρύσει και συμμετέχει στην «Ακαδημία Ποδηλασίας Sean Kelly» στο Βέλγιο.

Το 2006 ξεκίνησε την πρώτη επαγγελματική ομάδα της Ιρλανδίας, την ομάδα Sean Kelly, αποτελούμενη από νεαρούς Ιρλανδούς και Βέλγους αναβάτες με έδρα

την «Ακαδημία Ποδηλασίας Sean Kelly» στο Merchtem του Βελγίου.. Έχει μια εταιρεία ποδηλασίας ρούχων που προμηθεύει συλλόγους και εταιρίες, η οποία διοργανώνει επίσης εταιρικές εκδηλώσεις ποδηλασίας στην Ιρλανδία και σε όλη την Ευρώπη. Οδηγεί ποδηλατικές εκδρομές σε μεγάλες αποστάσεις με τις Blazing Saddles, μια φιλανθρωπική οργάνωση που συγκεντρώνει χρήματα για τυφλούς και άτομα με μειωμένη όραση. Τέτοιες περιηγήσεις έχουν συμπεριλάβει ένα ταξίδι στην Αμερική με ποδήλατο το 2000. Συμμετέχει επίσης σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ποδηλασίας αντοχής στη Σκωτία (ιδίως με το Braveheart Cycling Fund), Αγγλία, Γαλλία και Ιρλανδία. Ο Sean Kelly κάνει τακτικά ποδήλατο με διακοπές ποδηλασίας SportActive στη Μαγιόρκα.

Η εναρκτήρια περιοδεία Sean Kelly του Waterford πραγματοποιήθηκε στις 19 Αυγούστου 2007. Ο Κέλι ήταν ένας από τους 910 συμμετέχοντες. Το δεύτερο ήταν στις 24 Αυγούστου 2008. Ήταν ένας από τους 2.048. Η περιοδεία του 2009 πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγούστου. Προσέλκυσε πάνω από 3.400 συμμετέχοντες. Στις 29 Αυγούστου 2010, 3.708 ποδηλάτες έλαβαν μέρος στο Tour. Το 2011 η συμμετοχή αυξήθηκε σε πάνω από 8.000 κατά τη διάρκεια των δύο ημερών. 

Τον Νοέμβριο του 2013, το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου του απένειμε το Επίτιμο Διδακτορικό στη Φιλοσοφία, ως αναγνώριση της προσφοράς του στον ιρλανδικό αθλητισμό.

 

 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ «RODOSCYCLING»

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...