Στην Ολομέλεια η τροπολογία του ΚΚΕ κατά του λουκέτου στην ΕΡΤ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τρίτη, επί της τροπολογίας που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Εάν η τροπολογία υπερψηφιστεί, τότε ακυρώνεται η Πράξη και κατά συνέπεια παύουν να ισχύουν τα όσα δέχεται στην απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η τροπολογία έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στο να υπερψηφίσει την τροπολογία, σύμφωνα με όσα έχει υποστηρίξει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης. «Θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε πρόταση κατατεθεί και απορρίπτει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» είχε δηλώσει από το στούντιο της ΕΡΤ.

Η στάση που θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία αναμένεται να αποφασιστεί στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, που συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι, ενώ η στάση της ΔΗΜΑΡ θα καθοριστεί από την απόφαση που θα λάβει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.

Προτάσεις νόμου για την ακύρωση της Πράξης έχουν καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κοινή το ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αφορά μόνο στην ΕΡΤ, αλλά όλους του οργανισμούς του Δημοσίου, δίνοντας το δικαίωμα σε υπουργούς να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ή κλείσιμο φορέων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σημειώνεται: «Στο νομοσχέδιο, που συζητείται την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει εμπρόθεσμα την τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση με υπουργική απόφαση -και μάλιστα ερήμην της Βουλής- εκατοντάδων δημοσίων φορέων και οργανισμών, καθώς επίσης και για την κατάργηση της απόφασης του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων».

«Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει ώστε να μην τεθεί για ψήφιση η τροπολογία αυτή» τονίζει το ΚΚΕ, το οποίο αναμένεται να ζητήσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας.

Newsroom ΔΟΛ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...