Στην Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Γιάννης Κρητικός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη

Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννη Κρητικού

και του Επάρχου Π.Ε. Καλύμνου κ. Μανώλη Μουσελλή

με τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολείων του νησιού.

 

Την Πέμπτη, 3/10/2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννης Κρητικός και ο Έπαρχος της Π.Ε. Καλύμνου κ. Μανώλης Μουσελλής πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στο Επαρχείο του νησιού με υπηρεσιακούς παράγοντες και με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των σχολείων της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης του νησιού.  

 

Πριν τη συνάντηση, Έπαρχος και Αντιπεριφερειάρχης παραχώρησαν συνεντεύξεις σε δύο τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς δίνοντας λεπτομέρειες για τον σκοπό της συνάντησης και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αυτής. Ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι ξεκινάει το ταξίδι των συναντήσεων εργασίας στη Δωδεκάνησο από το νησί της Καλύμνου στο πλαίσιο της ενδοπεριφερειακής αποκέντρωσης και της απόκτησης περιφερειακής συνείδησης που προωθεί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

 

Στην προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας, ο κ. Κρητικός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα υπηρεσιακά στελέχη του Επαρχείου και τους/τις Διευθυντές/τριες των σχολείων της Καλύμνου για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και όσα προγραμματίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το επόμενο διάστημα σε θέματα Παιδείας. Υπογράμμισε τη σημασία που δίνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος στον συγκεκριμένο τομέα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι πρώτες του αποφάσεις αφορούσαν τον διπλασιασμό των χρημάτων για τη συντήρηση σχολείων (10 εκ. €) και τη πρόσκληση για την επέκταση υφισταμένων και κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων (8 εκ. €).

 

Στη συνέχεια, έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης που θα υλοποιηθούν κατά το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με φορείς και διαπιστώθηκε το έντονο ενδιαφέρον των σχολείων για συμμετοχή στις πολύ σημαντικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί.

 

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, οι Διευθυντές/τριες στο σύνολό τους τόνισαν τα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν εδώ και χρόνια στα σχολικά κτίρια και σημείωσαν ότι αιτία της στασιμότητας αποτελεί το γεγονός της υποστελέχωσης των Δημοτικών Υπηρεσιών.

Στο τέλος της συζήτησης Έπαρχος, Αντιπεριφερειάρχης και Διευθυντές/τριες δεσμεύθηκαν σε σειρά ενεργειών μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα οπότε και θα πραγματοποιηθεί η 2η συνάντηση εργασίας και θα αξιολογηθεί η πρόοδος των ενεργειών.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε:

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος επειδή διαπιστώνω από κοντά ότι τόσο ο Έπαρχος όσο και οι Διευθυντές/τριες των σχολείων έχουν πολύ μεγάλη αγάπη για τον τόπο τους, αγωνία για το μέλλον των μαθητών και μαθητριών της Καλύμνου και πολύ μεγάλη όρεξη για δουλειά. Είμαι βέβαιος ότι αν καταφέρουμε όλοι μαζί να οργανώσουμε ένα συνολικό πλαίσιο δράσης με συγκεκριμένους στόχους και σαφή ιεράρχηση, σύντομα η Κάλυμνος θα δει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα”.

                                

Αύριο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κρητικός έχει προγραμματισμένες συναντήσεις στη Νίσυρο με τον εκπαιδευτικό κόσμο του νησιού.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...