Στήριξη της Τ.Ε. Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου

Δελτίο Τύπου-Στήριξη της Τ.Ε. Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου

Η Τομεακή Επιτροπή Ν.Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρόδου, εκφράζει την πλήρη στήριξη στα αιτήματά τους και θα συνεχίσει ν’ αναδεικνύει τα προβλήματα που αφορούν τις δημόσιες δομές υγείας Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, ΕΟΠΥΥ και ΕΚΑΒ στο νησί μας διεκδικώντας διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού, πλήρη στελέχωση, κρατική χρηματοδότηση, για σύγχρονες και απολύτως δωρεάν παροχές υπηρεσιών σε όλους.

Το γεγονός ότι η κατάσταση είναι τραγική με την υποστελέχωση στο Νοσοκομείο Ρόδου, αναδείχθηκε και πριν λίγες μέρες από τους ίδιους τους γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής, το υπόμνημα των οποίων έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ καταθέτοντας Ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας.

Αυτό που αποκαλύπτεται όμως με οδυνηρό τρόπο από την κατάσταση που βρίσκεται τόσο το Νοσοκομείο, όσο και οι υπόλοιπες δομές, είναι η κοροϊδία όλων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για δήθεν φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις και στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Στον πυρήνα της πολιτικής των κομμάτων αυτών και των κυβερνήσεών τους, ήταν  και θα είναι η εμπορευματοποίηση της Υγείας, η υποβάθμιση των υπηρεσιών στο όνομα του εξορθολογισμού των δαπανών, της μείωσης του «κόστους» όπως χαρακτηρίζουν τα κονδύλια για την υγεία, και ταυτόχρονα το άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας για τα μονοπώλια και στον «δημόσιο» και στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτό τον αντιλαϊκό δρόμο ακολουθεί με συνέπεια η κυβέρνηση της ΝΔ,  με το πλαφόν των διαγνωστικών εξετάσεων που επέβαλε, την μη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και την διακηρυγμένη πρόθεσή της να διευρύνει τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για να βάζει πιο βαθιά στη τσέπη ο ασθενής.

Άλλωστε οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας μετά την κλειστή συνάντηση εργασίας που είχε με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, παρουσία του υπερδραστήριου για τα αμερικανικά συμφέροντα στη περιοχή, Πρέσβη των Η.Π.Α. Τζέφρυ Πάϊατ, περί δημιουργίας προϋποθέσεων προκειμένου η Ελλάδα να προσελκύσει επενδύσεις στον τομέα της Υγείας, σηματοδοτούν νέα επιδείνωση των παροχών υγείας, νέα αφαίμαξη του λαού για τις ανάγκες του.

Κανένα περιθώριο αυταπατών και επανάπαυσης για τους εργαζόμενους και το Ροδιακό λαό.

Απάντηση μπορεί να δώσουν μόνο οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού για αποκλειστικά δημόσια, σύγχρονη και δωρεάν Υγεία, για πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, για να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στις δημόσιες μονάδες Υγείας, να εξοπλιστούν με σύγχρονα και επαρκή σε αριθμό μηχανήματα, να λειτουργούν όλο το 24ωρο και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλους απολύτως δωρεάν.

Ρόδος 12/8/2019

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...