Στάθης Κουσουρνάς στο VERENA.GR: Βαρύ το ψυχολογικό κόστος που περάσαμε - Δικαίωση με τη σκέψη μας στις οικογένειες των θυμάτων

Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις πλημμύρες του 2013 με την αθωωτική απόφαση και για τους τρεις κατηγορούμενους.Η δήλωση του κ. Κουσουρνά στο VERENA.GR είναι η εξής:

Έληξε η δικαστική περιπέτεια που είχαμε με αφορμή τις πλημμύρες του 2013. Η άδικη κατηγορία ότι εμείς προκαλέσαμε με πρόθεση την πλημμύρα και είχαμε ενδεχόμενο δόλο για τον τραγικό θάνατο συμπολιτών μας, κατέπεσε στο Μεικτό Κακουργιοδικείο Κω ως χάρτινος πύργος. Είμαστε οι μόνοι αυτοδιοικητικοί σε όλη τη χώρα με τόσο βαρύ κατηγορητήριο. Η πανηγυρική και ομόφωνη αθώωσή μας αποτελεί για εμάς την τελική δικαίωση.

 

Η κλιματική κρίση που βίαια εισέβαλε στη ζωή μας και οδηγεί όλο και συχνότερα σε έκτακτες καταστάσεις χρειάζεται συντεταγμένο σχεδιασμό και δράσεις με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.

 

Εύχομαι κανένας αυτοδιοικητικός να μην αντιμετωπίσει το ψυχικό κόστος που περάσαμε εμείς. Το ψυχικό κόστος που αφορά στις ανθρώπινες ζωές που άδικα χάθηκαν αλλά και στην άδικη και βαριά κατηγορία για τις απώλειες αυτές. Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων.

 

Ευχαριστώ τους εκατοντάδες συμπολίτες μας για την υποστήριξη και τη συμπαράστασή τους.

 

Στάθης Κουσουρνάς

τ. Δήμαρχος Ρόδου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...