Σημαντικές επαφές του δημάρχου Λέρου στην Αθήνα

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας Μιχάλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Καστή Δ. και τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑΛ κ. Μπίλλη Ν. συναντήθηκαν τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών. Αρχής γενομένης με τον Γενικό Γραμματέα Ιθαγένειας κ. Μπαλερμπα Α. για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν αρκετούς συμπατριώτες μας.



Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το γραφείο Δ/νσης Τεχνικών Έργων του ΥΠ.ΕΣ. για να ενημερωθούν σχετικά με την χρηματοδότηση ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου και του γηπέδου τένις στο Λακκί.



Επιβεβαιώθηκε η έγκριση της χρηματοδότησης 350.000 ευρώ και το έργο θα υλοποιηθεί με την τελική υπογραφή του Υπουργού τις προσεχείς ημέρες.



Μετέπειτα επισκέφθηκαν την Ελληνική Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) όπου σε ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΤΑΔ Ιωάννης Πολύζος, η Δ/ντρια Μονάδα Αξιοποίησης Ακινήτων και παρακολούθησης Μισθώσεων κα Φαλτσέτα Σοφία, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλειος Υψηλάντης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες σχετικά με την παραχώρηση και αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων που χρησιμοποιεί ο Δήμος μας.



Αποφασίστηκε η εκπόνηση μελέτης (Master Plan), η οποία θα κατατεθεί από την Δημοτική Αρχή στην ΕΤΑΔ για να συναποφασιστεί η τελική συμφωνία και ο τρόπος αξιοποίησης.



Ο Δήμαρχος Λέρου ευχαριστεί τον Βουλευτή κ. Υψηλαντη Β. για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει όσον αφορά την επίλυση του μακροχρόνιου αυτού προβλήματος, καθώς και άλλων προβλημάτων.

Η αξιοποίηση αυτών των ακινήτων θα δώσει τη δυνατότητα επενδύσεων στο νησί μας και διάσωσης των κτιρίων που καταρρέουν και αποτελούν μοναδικά μνημεία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.



Ο κύκλος των συναντήσεων ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη Ι. όπου τέθηκε εκ νέου το μακροχρόνιο αίτημα της δημοτικής αρχής για την επιπλέον δρομολόγηση πλοίων και της σύνδεσης του νησιού μας με το Βόρειο Αιγαίο, την τροποποίηση του ΤΕΠΑΥ που έχει επιφέρει πλήγμα στον θαλάσσιο τουρισμό και τον τρόπο χρηματοδότησης για την λειτουργία υπό τα νέα πρότυπα της συνθήκης Schengen της Πύλης Εισόδου- Εξόδου.

Τέλος, δόθηκε λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα της αποκατάστασης της σπηλαίωσης της προβλήτας του λιμένα Λακκιού μετά την καθοριστική παρέμβαση του Υπουργού.



Ο Δήμαρχος Λέρου ευχαριστεί τον Υπουργό κ Πλακιωτάκη Ι. για την άμεση λύση, αλλά και γενικότερα για το ενδιαφέρον και την θερμή υποδοχή που προσέφερε.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...